Annke Whiffle Video Doorbell Battery Smart 1080p wifi deurbel camera review

Annke Whiffle Battery Wifi Smart Video Doorbell

Annke Whiffle Smart Battery Video Doorbell met een Full HD 1080p resolutie is de goedkoopste slimme wifi deurbel die ik ben tegengekomen. Maar over het algemeen is goedkoop, duurkoop. Hoe is dat met dit apparaat? Spoiler alert: het is niet geweldig, het is ook niet heel slecht. Maar er zijn wel een paar dingen om rekening mee te houden.

Koop rechtstreeks bij Annke

Disclaimer: dit product is door Annke ter beschikking gesteld om deze review te schrijven. Echter zonder beperkingen; alles wat ik schrijf is mijn mening en geen sales-praat.

Inleiding

Annke was voor mij lange tijd het bedrijf dat (veel) goedkoper, goede en hoge kwaliteit Hikvision beveiligingscamera’s onder eigen naam op de markt bracht. Je kreeg prima kwaliteit hardware met mwoah, redelijke software. Budgetproducten bracht Annke onder bij zustermerken Vacos en Sannce. Van beide merken heb ik meerdere product reviews geschreven. Helaas heeft Annke blijkbaar de keus gemaakt om dit nu onder eigen merk te doen.

Nog steeds kun je bijvoorbeeld de Annke NightCroma NC800 series (review hier) op hun website vinden, wat op prijs-kwaliteit verhouding misschien wel de beste 4K beveiligingscamera’s zijn die je kunt aanschaffen. Maar met de “Annke Whiffle Video Doorbell Smart Battery 1080p wifi camera” – waar deze review over gaat – zie je ook de andere kant van het product gamma en zitten we in een budget hoek.

Als koper verwacht je waarschijnlijk dat deze Annke Whiffle slimme deurbel aansluit op het ecosysteem van jouw luxe Annke beveiligingscamera’s en je Annke NVR… en dat is niet het geval. Dit is een VicoHome product. Meer daarover in deze review.

We hebben al meerdere reviews van Annke producten gepubliceerd. Voor een overzicht van alle Annke recensies, klik hier: Spot on Annke.

What’s in the box

Annke Whiffle Video Doorbell Wifi 1080p - whats in the box
Wat zit er in de doos van de Annke Whiffle Video Smart Battery Doorbell Wifi 1080p deurbel camera

Handleiding, USB kabel, plakstrip, setje pluggen en schroeven, chime (de speaker), brackets en natuurlijk de Annke Whiffle Video Doorbell zelf. De USB kabel is om de batterij van de bel op te kunnen laden. Van de brackets is de ene een schuine bracket om de Whiffle onder een hoek op te kunnen hangen en de ander recht, maar zodanig dat de Whiffle omlaag gericht opgehangen kan worden.

Specificaties Annke Whiffle Video Doorbell (via Annke.com)

  • 4800mAh oplaadbare ingebouwde batterij
  • IP65 stof- en (spat)waterdicht
  • 1080P Full HD (1920 x 1080 resolutie, 15 fps max)
  • 1/2.9″ CMOS sensor – 2.8 mm focal
  • Intercom functie, microfoon en speaker
  • Wifi (uitsluitend 2,4 GHz)
  • H.264 video encryptie
  • VicoHome ecosysteem
  • Field of view (zicht bereik) 112° horizontaal, 62° verticaal, 148° diagonaal
  • Infrarood nachtzicht tot 10 meter
  • Zowel Cloud als lokaal met SD-kaart
  • SD-kaart maximaal 128 GB
  • PIR sensor voor bewegingsdetectie
  • Instelbare motion detection zone (*betaalde cloud functie)
  • AI herkenning personen, voertuigen, huisdieren, pakketjes (*betaalde cloud functie)
  • Smart home integratie (uitsluitend Alexa)
  • Stroom: 5 Volt, 1,5 Ampere

Deze review behandelt specifiek Model M136, SKU ML006.

Helaas ondersteund de Annke Whiffle Video Doorbell geen ONVIF of RTSP. Omdat deze camera binnen het VicoHome ecosysteem valt is het ook niet mogelijk om op de Annke eigen NVR de beelden op te slaan. Eigen beelden opslaan kan uitsluitend met een lokale SD-kaart of met een betaald cloud abonnement. Dat betaalde cloud abonnement wordt sowieso flink onder de aandacht gebracht. Daarover meer in het volgende hoofdstuk.

Annke adverteert met “148 graden field of view”, dat is echter het diagonale bereik. Met wat zoeken blijkt de echte fov 112 horizontaal. Nog steeds netjes, maar niet zo extreem als waarmee geadverteerd wordt.

Wat je moet weten over beveiligingscamera’s

Mocht je nog niet zoveel weten van beveiligingscamera’s en behoefte hebben aan een algemene introductie, lees dan dit blog “Beveiligingscamera’s: Wat je moet weten“. Ik leg je alle basisbegrippen uit en help je om zelf te bepalen welke beveiligingscamera voor jou een goede keus is.

Beveiligingscamera’s – Wat je moet weten

Ervaringen: Annke Whiffle Video Smart Battery Doorbell Wifi 1080p deurbel camera

Ecosysteem: VicoHome

Recent heeft Annke al meer meer budget producten uitgebracht, en daarbij ook producten die niet op het Annke Vision ecosysteem aansluiten. Eerder hebben Daniël en ikzelf beiden een budget beveiligingscamera van Annke voor binnen (Crater, Crater Pro) gereviewd, die hoorden beiden bij het Tuya ecosysteem en werkten niet samen met het premium Annke Vision. Annke Whiffle deurbel hoort weer bij een ander ecosysteem, namelijk het VicoHome smart home platform. Dit betekent ook een losse app en geen interactie of uitwisselbaarheid met zowel Annke Vision als niet met het ‘MyAnnke’.

Annke Vision is het ‘high end’ ecosysteem waar de eerder genoemde hoge kwaliteit 4K beveiligingscamera’s binnen thuishoren. Eerder in deze review noemde ik al dat het niet mogelijk is om opnames van de Annke Whiffle op de Annke NVR (Net Video Recorder – zeg maar een harddisk voor videobeelden) op te slaan. De Annke NVR hoort namelijk in dat Annke Vision ecosysteem en het VicoHome ecosysteem is daar niet mee compatible.

Tuya Wifi smart home producten staan er om bekend alleen met 2,4 GHz van Wifi 5 te werken. VicoHome geldt blijkbaar hetzelfde voor. Dit is voor mij het eerste product dat in dit ecosysteem hoort, dus ik ben benieuwd wat het brengt. Het lijkt wel vooral gericht te zijn op budget wifi smart home producten die je bijvoorbeeld via Aliexpress kunt aanschaffen.

Persoonlijk vind ik het erg jammer dat Annke er niet voor heeft gekozen om voor kwaliteit te gaan, er is namelijk wel degelijk ook een Hikvision Video Doorbell (Bol.com: 139 euro) te koop. Ik neem aan dat deze op het Annke Vision ecosysteem aangesloten had kunnen worden – hoewel ik dat niet heb geverifieerd. Iemand die het weet? Ik lees het graag in de comments!

Stroomvoorziening, batterij, opladen

Mijn grootste klacht over dit apparaat is dat de batterij langzaam zal leeglopen en het apparaat van de muur gehaald moet worden om op te laden. Dat klinkt vast logisch, maar voor zoiets belangrijks als de (voordeur)bel wil je niet dat die leeg is of nog aan de lader ligt als iemand voor de deur staat. Via USB opladen van bijna 0% naar 100% duurt volgens de specificaties van Annke zelf 10 uren. “Charging Time 10 hours (DC)”. Ik heb het niet nagemeten, maar snelladen is er niet.

Zoals de meeste accu-beveiligingscamera’s is ook Annke Whiffle Video Doorbell 5 volt, 1.5 ampère. Voor dit voltage zijn prima zonnepaneeltjes beschikbaar (Vacos bijvoorbeeld), om de batterijduur zo lang mogelijk te rekken. Met een beetje geluk zal de accu overdag net genoeg bijladen om het hele jaar de nacht door te komen. Echter de bracket die om de Whiffle heen zit, maakt toegang tot de USB-C connector onmogelijk, zonder te gaan zagen of breken. Annke Whiffle slimme deurbel aansluiten op een permanente stroomvoorziening (mogelijk bij Reolink), of het hergebruiken van je originele drukknop deurbel bedrading om de accu opgeladen te houden (zoals bij Hombli), is voor Annke Whiffle helaas onmogelijk. Ga je wel zagen/breken in de bracket om de USB poort open te werken, zal je deurbel niet meer waterdicht zijn.

Dus dit zal een terugkerende bezigheid zijn elke zes tot acht weken, zo lang je de deurbel in gebruik hebt. De deurbel uit de houder halen, eerst zorgen dat het diefstalalarm in de app uit staat (anders gaat de sirene af), dan de Whiffle meerdere uren aan de oplader leggen en uiteindelijk weer terug aan de muur maken. Wil je dat wel, steeds weer opnieuw moeten blijven doen?

Accuduur

Volgens Annke gaat de batterij zo’n 2 tot 6 maanden mee zonder te hoeven opladen, bij maximaal 20 activaties per dag. Een ‘activatie’ zou zijn een gedetecteerde beweging en/of iemand die op de bel drukt. Mijn eerste test was de deurbel compleet inactief te houden, met de camera omlaag gericht naar een tafel en bij kamertemperatuur, optimale omstandigheden. Van 14 januari naar 1 februari was het resterend accu percentage 78%, op 19 februari was dit nog 58%. Buiten in de winterse koude en met meer activeringen van de PIR sensor zal de batterij het aanzienlijk minder lang uithouden. Daarbij neem ik nog niet mee dat na een jaar of twee de maximale capaciteit waarschijnlijk zal zijn teruggezakt naar 80% van nieuwstaat. Het is onmogelijk om de ingebouwde batterij te vervangen, dus als de levensduur van de accu voorbij is kan je de deurbel recyclen.

Maar wat is de echte accuduur? Waarschijnlijk 4 tot 8 weken, afhankelijk van hoe druk de stoep/straat is waar je deurbel op uitkijkt en of je de bewegingssensor clips gaat laten opnemen bij bewegingsdetectie. Mocht je de camera alleen laten reageren op het ingedrukt worden van de bel, zal de accu natuurlijk aanzienlijk langer meegaan.

De PIR sensor die is ingebouwd gebruikt pixel-shift voor de bewegingsdetectie, wat heel betrouwbaar is. En dit helpt ook het stroomverbruik laag te houden. Zolang er nog geen activatie door bewegingsdetectie is geweest, is Annke Whiffle in een soort stand-by en is het verbruik slechts 2 milliwatt. Als de camera ‘wakker’ is geworden door de bewegingsdetectie gaat het stroomverbruik naar 1 watt bij daglicht en naar 2,5 watt als het zo donker is dat de infraroodverlichting ingeschakeld moet worden. De capaciteit van de ingebouwde batterij is 4800mAh. Clips duren instelbaar 20 of 30 seconden, of 3 minuten als je het premium cloud abonnement neemt. Veel plezier met rekenen hoe lang de accu/batterij het daadwerkelijk gaat uithouden 🙂

Opmerking: ik gebruik accu en batterij vaak door elkaar, dat is niet correct – ik bedoel in beide gevallen de ingebouwde herlaadbare batterij.

1080p resolutie

De maximale resolutie is 1920 x 1080, oftewel full HD 1080p. Of dit genoeg is, of niet, is voer voor eindeloze discussies. Voor een deurbel vind ik het genoeg. Wat wel aan de lage kant is, is de 15 frames per seconde. Om beweging ook in de nacht goed genoeg te kunnen volgen, zonder allemaal waas en ‘verdwijnende benen’ syndroom, zou je liever iets meer frames per seconde opnemen. Maar voor een deurbel: het is goed genoeg. En het helpt de prijs van de Whiffle extreem laag te kunnen houden.

Whiffle ervaringen kwaliteit bij licht
Kwaliteit bij licht (verlichting).
Whiffle ervaringen kwaliteit in het donker met infrarood
In het donker met infrarood.
Whiffle ervaringen kwaliteit bij weinig licht kleur
Bij weinig omgevingslicht, in kleur

Bij snelle beweging worden de screenshots aanzienlijk minder scherp, hoekig en in een enkel geval veranderde mijn kat in een soort wazige geestverschijning. De lage 15 frames per seconde doet daar vooral pijn. Aangezien dit een slimme deurbel is en geen pure beveiligingscamera, zie ik dat niet als een groot probleem.

Intercom, 2-weg audio, speaker en microfoon

Deze functionaliteit is in de huidige firmware onbetrouwbaar. In de app kun je ‘Press to speak’ indrukken en daarna alles wat je zegt in je mobiel, wordt via de speaker van de deurbel doorgegeven. Het werkt… redelijk. Als het werkt, dan is het goed en helder. Maar te vaak valt de helft weg van wat je zegt – ook als de deurbel een nagenoeg perfecte wifi connectie heeft. Als de wifi connectie misschien minder dan optimaal is vanaf de plek waar deze hangt naar je thuisnetwerk? Dan wordt het er natuurlijk niet beter op. Ik neem aan dat dit met nieuwere firmware nog wel verbetert zal kunnen worden, maar het is weinig hoopgevend dat dit probleem zich al voordoet bij 100% wifi connectie.

Ik wil nog wel toevoegen dat ik bij mijn eerste testjes een hele slechte “ontvangst” had, waarbij steeds de helft van mijn gesproken bericht niet hoorbaar was uit de speaker. Bij latere testjes was het nog maar heel weinig dat het mis ging, mogelijk is het in de software in de tussentijd al verbeterd. Ik blijf het bestempelen dat het onbetrouwbaar is.

Opslag beelden

Eigenlijk is dit al bij de ‘ecosysteem’ paragraaf deels aan bod gekomen, maar ik wil het specifiek maken. Er zijn 2 opties: lokale opslag op een SD-kaart (max 128 GB) die je in de Annke Whiffle plaatst, of via een betaald cloud abonnement. Er is geen mogelijkheid om beelden op een NVR op te slaan. Annke geeft zelf aan dat je ook beelden in de app op je mobiel kunt opslaan, maar dat is alleen door handmatig in de app een opname te starten of screenshots te maken.

Annke Whiffle Video Doorbell Wifi 1080p - screenshot van videoopname infrarood
Screenshot van een videoopname met infrarood

Ik betwijfel of mijn moeder me hiervan zou herkennen, de infrarood heeft op korte afstand iets teveel last van overbelichting. Maar het is gemakkelijk om lokaal opgeslagen beelden terug te kijken.

Cloud: VicoHome Awareness Cloud

Zoals bij veel goedkope beveiligingscamera’s wordt het cloud abonnement ook bij de Annke Whiffle actief gepromoot. Dat is de manier hoe de fabrikanten hun geld gaan verdienen. Je koopt een apparaat als dit met de bedoeling het meerdere jaren te gaan gebruiken. Voor de fabrikanten is het dan elke maand kassa. Recent hebben meerdere van de grote fabrikanten van (accu)beveiligingscamera’s hun cloud prijzen enorm verhoogt. Ongeveer 2 jaar geleden betaalde je nog 2,50 euro per maand, per beveiligingscamera, maar dat is inmiddels ruim het dubbele bij de marktleiders. Annke en VicoHome lijken die prijzen ongeveer te volgen.

De VicoHome Awareness Cloud kost 4,49 euro per camera voor het premium abonnement, of 3,29 euro per maand voor een ‘basic’ abonnement. Er is ook een gratis ‘abonnement’ mogelijk, maar je kan daar pas voor kiezen nadat je de “1 month free trial” hebt geprobeerd. Met het gratis abonnement kun je 3 dagen historie terugkijken van maximaal 20 seconden per clip. Dit gratis cloud abonnement klinkt op zich als goed genoeg, maar je hebt dan alleen bewegingsdetectie. Geen AI detectie van personen, voertuigen, huisdieren of pakketten. AI detectie is alleen beschikbaar in het betaalde cloud abonnement, net als detectiezones kunnen instellen. Wat mij betreft hoort dit gratis te zijn!

VicoHome Awareness Cloud abonnementsvormen
VicoHome Awareness Cloud betaald abonnement voor AI detectie en bewegingsdetectie zones

Toekomstige cloud prijzen worden waarschijnlijk alleen maar stilzwijgend hoger. Je zeer goedkope camera gaat je dan ineens 60 euro per jaar kosten voor de opslag. AI detectie is wel iets wat je graag wilt, zodat de notificaties die je ontvangt nuttig zijn en niet komen van een bewegende struik of plant in het zicht van de camera. Ook instelbaarheid van zones van bewegingsdetectie zit achter het premium abonnement verstopt. Gebruik je de cloud niet, maar kies je voor lokale opslag, dan heb je ook alleen simpele bewegingsdetectie zonder AI.

De app is overigens wat verwarrend over kosten. Afhankelijk van waar je kijkt lijkt er naast basic nog verschil tussen een plus en een pro abonnement mogelijk en kan er met korting een jaarabonnement afgesloten worden. Ook wordt op de ene plek gezegd abonnement per camera, op een andere plek is het voor ‘alle’ camera’s (in het geval dat je meer dan 1 VicoHome beveiligingscamera zou hebben).

Vreemd genoeg krijg je bij het premium betaalde abonnement ook gelijk 60 dagen historie. Dat is tegen de Nederlandse wetgeving (en Europese richtlijnen, voor zover ik weet), want je mag beelden van een beveiligingscamera maximaal 28 dagen bewaren. Als de maximale cloud capaciteit bereikt is, worden de oudste beelden automatisch weggegooid. Zolang er genoeg activatie door bewegingsdetectie plaatsvindt, zullen beelden wel snel genoeg verwijderd worden.

Chime

Een chime is de daadwerkelijke bel. Bij de Annke Whiffle is het niet veel anders dan een speakertje in een klein stukje plastic met een USB-A connector voor stroomtoevoer en aan de zijkant 2 kleine knopjes. Het ene knopje is voor het koppelen van de chime aan je deurbel. Met de andere selecteer je het melodietje voor het belgeluid. Er zijn een stuk of 10 melodietjes, maar vrijwel alles lijkt op elkaar.

Annke Whiffle Video Doorbell - chime
Chime met USB-A connector en 2 knopjes in een simpele behuizing

Helaas zit er verder niets in de doos om de chime daadwerkelijk van stroom te voorzien. De simpele USB aansluiting voor de stroomtoevoer is een ‘mannetje’ waarvoor je zelf een stroomadapter van 230v naar USB, zoals bijvoorbeeld een telefoonlader, of iets anders met een USB connector moeten hebben. Wat ik graag in de doos had gezien was bijvoorbeeld een USB-verlengkabeltje (of bij Amazon.nl voor 5 euro), om de chime makkelijker via een USB connector te kunnen bevestigen.

Bij veel andere deurbellen die ik heb mogen testen was de chime ook “goedkope troep”, maar de Annke Whiffle laat hier de lage kostprijs van dit product echt zien. Met mijn 3D-printer kan ik een beter/netter ding printen dan dit. Jammer. De stroomvoorziening van de chime is vooral heel teleurstellend. Misschien dat je ergens een wandcontactdoos/stopcontact hebt die ook voorzien is van een USB connector, waar je de chime in kunt steken? Goedkoop, duurkoop.

Ervaringen: VicoHome app

Er is geen Nederlandse vertaling. Maar de Engelse versie is naar mijn mening prima en beter dit dan een gruwelijk slecht vertaald en daardoor onbruikbare app.

Als je de VicoHome app start wordt je ongeveer 1 keer per week herinnert aan dat je een gratis cloud abonnement kunt krijgen om een maand uit te proberen. Wat ik ook heb ervaren is dat bij een (grote?) update van de app in de Google Play Store ik ineens opnieuw moest inloggen in de app. Mijn gebruikersnaam en wachtwoord waren niet behouden gebleven. Ik weet niet of dit net toevallig eenmalig was tijdens mijn testperiode of dat je dit vaker kunt verwachten. Ik vond het vrij vervelend omdat je even snel wilt zien wie er voor de deur staat, geen gedoe met moeten inloggen. Sowieso als je niet bent ingelogd (wat je niet door hebt) krijg je ook geen notificaties meer. Niet handig.

Zodra de batterij bijna leeg is, ontvang je via de app een notificatie en een reminder… als je dus nog bent ingelogd in de app. Jammer is dat er voor de smart home enthousiastelingen alleen een Amazon Alexa koppeling is. Geen Google Home, geen Siri, en omdat er geen RTSP is, ook geen Home Assistant oid mogelijk.

Aan de positieve kant is de app heel overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk. En… zie de volgende paragraaf.

Rich Notification: notificatie met screenshot

Vrij uniek is dat er Rich Notifications zijn. Een screenshot wordt meegestuurd in de notificatie. Dat is ideaal en zie je bij maar weinig merken camera’s helaas.

VicoHome Rich Notification - notificatie met screenshot van beweging
Notificatie met screenshot van beweging. Hellow? You seez me? Food menow?

Het brengt wel een privacy concern mee. Want, waar worden die screenshots opgeslagen en wie heeft er toegang toe? Recentelijk was groots in het nieuws dat Wyze gebruikers toegang hadden tot elkaars preview screenshots. Met een deurbel is dat nog niet zo erg, maar als hetzelfde ook geldt voor binnenshuis beveiligingscamera‘s, dan wordt het verhaal heel anders. Laten we er maar vanuit gaan dat VicoHome Awareness Cloud beter in elkaar zit. Persoonlijk zal ik nooit een beveiligingscamera in huis plaatsen en al helemaal niet in een slaapkamer of iets dergelijks waar je 100% zeker wilt zijn van je privacy. Dus ik vind de waarde van de rich notification veel hoger dan de potentiële problemen van het privacy spook, vooral (helemaal!) bij een slimme deurbel.

Beschikbaarheid

Annke heeft besloten om de Whiffle uitsluitend via hun eigen website te verkopen. Zelfs via Amazon.de is er geen beschikbaarheid. Je hebt wel gratis verzending binnen Europa, er wordt verzonden vanuit Duitsland.

Conclusie

Prijs, prijs, prijs. Nee, dit is absoluut niet de beste slimme deurbel ooit. Misschien ook niet de aller slechtste. Annke Whiffle Video Doorbell heeft een aantal tekortkomingen of wat je als ‘ruimte voor verbetering’ zou mogen omschrijven. Ik zou zelf dit product niet aanschaffen, er zijn andere/betere opties waarbij je niet een kostbaar premium cloud abonnement moet aanschaffen om de volle functionaliteit van het product te krijgen. Hierdoor ga je na verloop van tijd met eindeloos maandelijkse kosten die goedkope aanschafprijs ruimschoots goed maken voor de fabrikant.

VicoHome app is vrij en werkt prima, het is duidelijk en doet wat het moet doen. Dat ik ineens opnieuw mijn login gegevens moest typen was wel heel vervelend omdat je het niet door hebt, totdat je bedenkt geen notificaties op je telefoon meer te ontvangen dat er is aangebeld of de waarschuwing dat de batterij bijna leeg is. De rich notification met screenshot van de bewegingsdetectie of wie er heeft aangebeld maakt heel veel goed. Daarmee kun je wat mij betreft prima gebruik maken van dit apparaat zonder een cloud abonnement. De onhandige stroomtoevoer via de USB connector voor de chime blijft wel een ding. Ik heb geen handige manier gevonden om de chime van stroom te voorzien, anders dan een USB male/female verlengkabeltje te gaan bestellen.

Maar. Wil je voor iets dat toch wel vrij belangrijk is – je deurbel – echt zo maximaal bezuinigen en zo’n goedkoop product bij je voordeur hangen? Als het goed is gaat het product meerdere jaren mee. Ik zou een product als dit misschien voor een zijingang of achteringang nog wel overwegen met alleen de lokale opslag op een SD-kaart.

Mocht je dat (ook) overwegen, heb je daar dan wel goede wifi in de tuin/zijingang/achteringang? Zo nee, lees dan de TP-Link X50-Outdoor review eens met wat mogelijkheden om gebrekkige wifi op te lossen.

TP-Link Deco X50-Outdoor Mesh WiFi6 access point review

Eindwaardering

Als ik alleen de extreem lage aanschafprijs in overweging neem en Annke Whiffle Video Doorbell zie als een simpele camera-bij-je-deurbel met een app, dan is het best een prima product. Denk je echter een echt slimme deurbel met AI detectie aan te schaffen voor een mooie lage prijs, dan valt het allemaal wat tegen. Afhankelijk van je wensen is dit een prima product voor een zeer lage prijs, of is het een goedkoop-duurkoop product met hoge (premium cloud) jaarlijkse kosten. Gemiddeld genomen maakt het dat ik hier net 2.5 uit 5 sterren voor wil geven.

Koop rechtstreeks bij Annke

Pluspunten

  • Rich notifications! Screenshot direct in de notificatie
  • Lokale opslag is mogelijk
  • Notificaties komen vrij snel binnen (<2 seconden)
  • Super goedkoop (<40 euro)

Minpunten

  • Geen onderdeel van het Annke (Vision) ecosysteem
  • VicoHome staat op zichzelf
  • Alleen 2,4GHz Wifi
  • AI analyse van je bewakingsbeelden alleen met betaald Cloud abonnement
  • Alleen Amazon Alexa koppeling (Echo Show) , geen Google Nest ondersteuning
  • Geen RTSP/ONVIF
  • Geen externe stroomvoorziening mogelijk, accu elke 6 weken opnieuw opladen
  • Press to Speak functie is onbetrouwbaar
  • Geen goede stroomvoorziening voor de chime meegeleverd in de doos

Lees ook eens:

Reolink Video Doorbell WiFi slimme deurbel review

Linkjes op deze pagina geven mij (mogelijk) een kleine affiliatie vergoeding. Het kost jou niets extra. Koop dus aub via een van deze linkjes. Dat maakt het mogelijk om deze informatie gratis aan jou aan te blijven bieden.

Onze beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.