UWANT H100 haardroger review zeer stille premium compacte föhn

UWANT H100 Elegant Aeroflow hair dryer haardroger fohn

UWANT H100 Elegant Aeroflow Hair Dryer is een haardroger of föhn die fluisterstil zou moeten zijn en je haar met negatieve ionen gaat drogen. Is deze haardroger het vrij forse prijskaartje van 99 euro waard? Wat direct opvalt is hoe klein deze haardroger is, misschien wordt dit je nieuwe ideale reisgenoot.

Bestel via Brand Best

Disclaimer: dit product is door UWANT via Brand-best ter beschikking gesteld om deze review te schrijven. Echter zonder beperkingen; alles wat wij schrijven is geheel mijn mening mijn vriendin haar mening en geen sales-praat.

Intro

Brand-best klinkt misschien niet direct heel overtuigend als een web store waar je wilt bestellen. Als je probeert te zoeken op gebruikerservaringen zul je steeds bij info over de verkeerde websites uitkomen (zoals een Engelse .co.uk site). Toch bestaat Brand-best al heel lang. Enkele jaren geleden heb ik er een Xiaomi Mi Band aangeschaft, die daar veruit het goedkoopste was. Het arriveerde vrij snel en zonder issues.

Als je bij Brand-best besteld heb je gratis verzending binnen Europa, geen problemen met douanekosten en korte leveringstijden. We ontvangen het product de 4e dag waarbij het weekend er zelfs tussen zat. Retour sturen van producten is mogelijk maar wel op eigen kosten en binnen 14 dagen na ontvangst.

Over UWANT valt iets minder te vertellen. Het bedrijf is onderdeel van zeer groot Chinees tech bedrijf Meitian Company met meerdere merken, waarbij UWANT Tech vooral gespecialiseerd is in schoonmaakapparatuur en persoonlijke verzorging.

What’s in the box

Naast de UWANT H100 haardroger zelf vinden we 1 accessoire in de doos die via een magneetfunctie aan de haardroger bevestigd wordt.

UWANT H100 haardroger - what's in the box
Wat zit er in de doos van de UWANT H100 haardroger

Specificaties UWANT H100 haardroger (via Brand-best)

 • 110,000 RPM borstelloze motor
 • Drogen met negatieve ionen
 • Vier temperatuurinstellingen van koud tot heet
 • Speciale koud-heet afwisselende instelling
 • 58db geluidsproductie
 • 1500 watt

Stand voor heet, koud, of handige instelling waarbij de haardroger automatisch wisselt tussen heet en koud.

UWANT H100 haardroger - 4 instellingen voor warme en koude lucht

Design

Het meest opvallend aan de UWANT H100 haardroger is het ontwerp. Dit product is zo smal en relatief klein, dat het bijna geen ruimte inneemt. Veel haardrogers met hun rare vormen, grote motoren en dikke luchtfilters nemen enorm veel ruimte in. UWANT H100 is een kleine haardroger die in een kleine lade past, of in een hoekje van je koffer of trolley maar heel weinig ruimte inneemt.

UWANT H100 - roze design
UWANT H100 is er in roze en donkergrijs

Op het moment van dit schrijven zijn er een roze (“Icy Berry Pink”) en donkergrijze (“Volcanic Ash”) uitvoering.

Met slechts 1 accessoire meegeleverd is er weinig te kiezen. Handig is wel hoe het accessoire met een sterke magneet perfect blijft zitten.

UWANT H100 haardroger accessoire verbindt met sterke magnetische connectie
UWANT H100 haardroger accessoire verbindt met sterke magnetische connectie

De stroomkabel is ongeveer 1,5 meter lang, dit had net iets langer mogen zijn.

Ervaringen: UWANT H100 haardroger

Aan de LED ring op de UWANT H100 zie je dankzij rood, oranje of blauw licht direct op welke stand je haardroger staat. Je haar bijna verbranden door een te heet ingestelde föhn zou niet meer voor moeten komen. Rood is zo’n 70 graden hete lucht, oranje is gemiddeld warme lucht met ongeveer 50 graden. Door de afwisselende stand te gebruiken van warm-koud, kun je zelfs bij langdurig gebruik er zeker van zijn dat je niet je haar verbrand.

De magneetfunctie voor accessoires is zowel handig als een klein nadeel. Als je tijdens gebruik de voorkant ergens tegenaan stoot, valt de accessoire vrij gemakkelijk op de grond. Aan de andere kant is het ook heerlijk gemakkelijk om het accessoire te plaatsen.

Gebruik

Ik heb mijn haar gewassen met gewone drogisterij shampoo en conditioner en vervolgens hittebescherming aangebracht.

Gewassen haar, foto voor:

Foto na:

Haar is snel droog geworden, binnen 15 minuten. Mijn haar voelt heerlijk zacht aan en ziet er glanzend uit. Deze föhn is makkelijk in gebruik, en niet al te zwaar. Dit maakt deze haardroger ideaal voor dagelijks gebruik en ideaal om mee te nemen op reis. Een paar uren later voelt mijn haar nog steeds heerlijk zacht aan.

Beschikbaarheid

Best-brand verstuurt naar bijna alle landen in de Europese Unie, inclusief Nederland, België en Duitsland. Er wordt verstuurd vanuit Europa met gratis verzending binnen Europa, dus zonder douane problemen. Hierbij belooft Best-brand dat het afleveren van het product tussen 3 en 7 dagen duurt. In ons geval was het pakket met 3 dagen binnen.

YouTube

Conclusie

Met de H100 haardroger heeft UWANT er met hun eerste föhn direct voor gekozen om een product in het meer premium segment neer te zetten. Het compacte ruimtebesparende ontwerp maakt dit een ideale metgezel op reis en lichtgewicht in gebruik. Dankzij de 4 warmte standen en de automatisch warm/koud afwisselende stand weet je zeker dat je niet je haar of hoofdhuid verbrand. Met de negatieve ionen wordt het uitdrogen van je haar voorkomen. Dit draagt bij aan een heerlijke zachtheid van je haar.

Een net iets langere stroomkabel was fijn geweest, maar niet noodzakelijk, net als misschien een extra accessoire. Maar eerlijk gezegd – hoeveel accessoires gebruik je nou echt?

Eindwaardering

5 uit 5 sterren. Deze haardroger is het prijskaartje zeker waard. Kleine punten ter verbetering blijven er natuurlijk altijd.

Bestel via Brand Best

Pluspunten

 • Super handig ruimtebesparend design
 • Lichtgewicht
 • Zeer stil, vooral bij lagere snelheid
 • Met 1 knop automatisch afwisselend heet-koud-heet
 • LED ring laat warmte instelling duidelijk zien
 • Droogt snel en optimaal
 • Mooie kleur roze
 • Makkelijk in gebruik
 • Mijn haar wordt heerlijk zacht

Minpunten

 • Slechts 1 accessoire meegeleverd
 • Vrij hoog prijskaartje
 • Accessoire kan tijdens gebruik vrij gemakkelijk eraf vallen

 

Linkjes op deze pagina geven mij (mogelijk) een kleine affiliatie vergoeding. Het kost jou niets extra. Koop dus aub via een van deze linkjes. Dat maakt het mogelijk om deze informatie gratis aan jou aan te blijven bieden.

Onze beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.