Annke 4G / LTE outdoor beveiligingscamera (I81HF) kan geheel draadloos gebruikt worden met een 4G-verbinding. Het ingebouwde zonnepaneel kan voor de stroom zorgen. We ontdekken bij deze review onder andere dat de camera ook via de netwerkkabel te gebruiken is. Onze reviewer Daniël onderwerpt de camera aan een gedetailleerd onderzoek. Hij legt ook uit hoe je de camera via een RTSP stream en een Enigma2 box op je televisie als een TV zender kunt benaderen.
Voorbehoud: dit product hebben we van Annke ter beschikking gekregen om te testen en deze review te schrijven. We schrijven echter zonder opgelegde beperkingen. Deze review is geheel onze eigen mening.
Mocht je nog niet zoveel weten van beveiligingscamera’s en behoefte hebben aan een algemene introductie, lees dan onze blog “Beveiligingscamera’s: Wat je moet weten“.
Intro
De Annke 4G LTE-camera is een camera gericht op de poweruser. Dat schept nogal wat verwachtingen. Een professionele gebruiker verwacht ondersteuning van een uitgebreide verzameling protocollen, instellingen en functionaliteit en ga zo maar verder. Dit betekent dat ik de camera dan ook op een andere manier ga recenseren dan de Annke Crater die ik eerder gerecenseerd heb. Bij de Crater gebruikte Annke een speciale mobiele app om de camera te benaderen. Voor een consumentencamera is het prima dat de fabrikant een gebruikswijze voorschrijft, het gaat erom dat het beoogde gebruiksdoel gehaald kan worden.
Een professionele camera wordt meestal niet op zichzelf gebruikt, hij wordt in een groter systeem geïntegreerd. Interoperabiliteit met andere apparatuur is van groot belang. Automatisering moet mogelijk zijn. En goede documentatie is essentieel om integratie in een complexere omgeving mogelijk te maken.
Maar laten we bij het begin beginnen. De Annke 4G LTE is een camera welke geheel autonoom (draadloos) kan werken. Voor de energievoorziening beschikt het apparaat over een ingebouwd zonnepaneel en voor de verbinding met de buitenwereld kan hij verbinding maken met een mobiel netwerk via 4G of LTE. Je kunt daarvoor een SIM-kaart in de camera plaatsen. Voor het maken van opnamen kun je een SD-kaart plaatsen.
Een van de positieve kanten aan deze Annke-camera is dat deze autonomie niet verplicht is. De camera beschikt ook over een USB-voedingsaansluiting en een ethernetaansluiting. Hiermee kan het apparaat bedraad aangesloten kan worden.
Wat zit er in de doos
Bij het openen van de doos komen daaruit tevoorschijn: de camera zelf, muurbevestigingsbeugel, ethernetkabel, schroeven en een inbussleuteltje. Het inbussleuteltje is om een compartiment onderaan de camera te kunnen openen waar zich de aan-/-uitknop, de SIM-sleuf en de SD-sleuf bevinden. Als documentatie treffen we aan een Engelstalige snelstarthandleiding en een dunne gebruikershandleiding.
Specificaties (via Annke.com)
- 4G en/of LTE verbindinding
- 5 watt zonnepaneel
- 10Ah lithiumbatterij
- 4-megapixelcamera
- Bewegingsdetectie
- Nachtzicht
- 8GB ingebouwde opslag via eMMC
- SD-kaarten tot 256GB
- Bedrijfstemperatuur 0-40°C
- Waterdicht met graad IP66
- Videocodecs H264 & H265 32kbps – 8 megabps
- Audiocodecs G.711/G.722.1/G.726/MP2L2/PCM/AAC/MP3
- Resolutie 2688×1520 max 15 fps
- 120dB dynamisch bereik
- Microfoon
- Luidspreker
- Toegang van overal ter wereld via de Annke Vision-app
- Netwerkprotocollen TCP/IP, ICMP, HTTP, FTP, DHCP, DNS, DDNS, RTP, RTSP, RTCP, NTP, UPnP, SMTP, IGMP, QoS, IPv6, UDP, Bonjour, SSL/TLS
- Micro-USB voedingsaansluiting
- Ethernetaansluiting 10baseT/100baseTX
Installatie
Zowel de snelstarthandleiding als de iets uitgebreidere handleiding adviseren een SIM-kaart zonder pincode te plaatsen. Daarna dient de Annke Vision-app op een mobiel apparaat geïnstalleerd te worden en een QR-code op de camera gescand te worden.
Dit is een professionele camera en die dient zonder apps en internet gebruikt te kunnen worden. Hier ga ik de eerste test daarop toepassen. Ik druk een ethernetkabel in de camera, wacht totdat hij een IP-adres heeft en blokkeer het IP-adres op de router. Lekker puh.
Vervolgens probeer ik via mijn webbrowser contact te maken met de camera en dat lukt, ik kom in een installatieprocedure terecht waarbij ik een wachtwoord moet instellen en daarna wordt via de webbrowser het camerabeeld getoond.

Dit betekent dat de Annke 4G LTE niet alleen voor de test geslaagd is, maar ook prima via een vaste ethernetkabel gebruikt kan worden. Dit is mijn inziens zeer relevant. Gezien de hoge internetpenetratie in Nederland is op veel plaatsen prima een internetverbinding te vinden en zou het gebruik via 4G/LTE niet perse nodig hoeven zijn. De overige eigenschappen van de camera kunnen nog wel steeds relevant zijn. Een camera gemaakt voor buitengebruik die op zonne-energie kan werken maakt je onafhankelijk van stroomvoorziening. De camera heeft geen WLAN (Wi-Fi), dus het is noodzakelijk te kiezen voor ofwel 4G/LTE of bedraad ethernet.
Via de webbrowser is de camera volledig te bedienen. Maar een aantal knoppen in de web interface doen niets, omdat de camera dit niet ondersteunt. Er worden bijvoorbeeld knoppen aangeboden om in te zoomen en de camera te draaien, maar deze mogelijkheid heeft deze camera niet. Het zou beter kunnen door de knoppen niet aan te bieden of in ieder geval grijs te maken. Overigens is dit een vrij algemeen ‘probleem’ dat we bij meer camera’s zien.
Positief is dat de web interface van het apparaat Nederlandstalig is en er lijkt zorg besteed aan de vertaling. Ik heb een paar spelfoutjes kunnen vinden, maar het is geen “vertaalnederlands”, het is op een fatsoenlijke manier vertaald.
Documentatie
We komen nu aan bij het eerste grote pijnpunt. Documentatie. Of beter: het gebrek hieraan.
De bediening via de camera via de web interface gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Via de web interface kan de camera ook geconfigureerd worden en deze instellingen zijn extreem uitgebreid. Dit is een goede zaak voor de poweruser, want die wil al deze instellingen graag hebben. Bij veel van die instellingen is een handleiding, die beschrijft wat elke instelling kan doen en wat elke optie doet, zeer gewenst.
Daar komt nog bij dat veel van de standaard instellingen sub-optimaal zijn. Het gebrek aan documentatie was minder erg geweest als Annke dan tenminste de beste instellingen standaard had gemaakt – die voor de meeste gebruikers als ‘het beste’ zouden gelden. Al bij de review van de C800-serie noemde Hilko dit ook als een pijnpunt.
Bij een professioneel product als dit, met dusdanig uitgebreide instelmogelijkheden, hoort een handleiding van tenminste 100 bladzijden. De “user manual” die Annke meelevert, mag die naam eigenlijk niet dragen. Het is een piepklein boekje (A7?) van 22 bladzijden, verdeeld over 6 bladzijden juridische informatie, 12 Engelstalige informatie om het apparaat te monteren en van start te gaan, en 4 bladzijden Duitstalige informatie. Er is nood aan een uitgebreide handleiding die alle mogelijkheden beschrijft en documenteert. Die wordt niet meegeleverd en ook op de webstek van Annke is geen handleiding of andere documentatie te vinden.

Dit is echt een probleem, ik ben meerdere malen gestuit op situaties waar ik echt een handleiding nodig zou hebben. Je kunt denken aan een beschrijving van wat de stroombesparingsmodi werkelijk doen, hoe je RSTP moet opzetten, hoe je via SSH kan inloggen… het is allemaal niet gedocumenteerd. Dit feit alleen kan betekenen dat het apparaat niet goed in een professionele omgeving geïntegreerd kan worden en daarmee kan dit feit op zichzelf al aanleiding zijn het apparaat een onvoldoende te geven.
Maar… het is te kort door de bocht om het hierbij te laten. De camera blijkt snel al wel degelijk een mooi apparaat dat in professionele omgevingen te gebruiken is.
Beeldkwaliteit en nachtzicht
De camera heeft een enigszins ongebruikelijke resolutie van 2588×1520. We zien deze resolutie eigenlijk alleen maar terug bij 4 megapixel beveiligingscamera’s. Zo gewenst kun je de resolutie verlagen naar 1920×1080 of 1280×720 om benodigde opslagruimte te beperken.
Met de optica is de camera uitstekend geëigend om beeld in deze toch vrij hoge resolutie te kunnen voorzien. De camera laat dan zeer scherpe plaatjes zien met veel detail. De maximale framerate is 12,5 of 15 fps, afhankelijk van of je in 50Hz of 60Hz gaat streamen. Voor het beoogde doel van beveiliging is dit meer dan adequaat. Een beveiligingscamera als deze is dus niet goed te gebruiken als normale camera om een filmpje voor YouTube of zoiets op te nemen.
De camera heeft ook een nachtzichtmodus. Als de lichtomstandigheden te donker worden, dan schakelt de camera hier automatisch naar over. In de nachtzichtmodus kun je in het donker nog zeer scherp waarnemen. Hiervoor gebruikt de camera IR, infraroodlicht. Eventueel kun je in de instellingen de nachtzichtmodus of juist de daglichtmodus forceren. De volgende opname is gemaakt terwijl het pikkedonker was in de kamer met de nachtzichtmode aan (IR).
Dit is gewoon uitstekend en de camera scoort hier mijn inziens behoorlijk wat punten, omdat nachtzicht voor beveiliging bijzonder nuttig is. De ogenschijnlijke overbelichting van de bank, is omdat deze direct voor de camera staat. In een situatie buiten zal dit niet van toepassing zijn.
Gebruik: reactiesnelheid en energiebeheer
Zoals we in ons blog “Beveiligingscamera’s: wat je moet weten” al uitgebreid hebben beschreven, is een algemeen probleem van camera’s die op een accu’tje werken, dat ze niet snel reageren. Deze kwestie lijkt voor de Annke 4G minder te spelen. De reactiesnelheid is minder dan 2 seconden, bij de juiste energiemodus.
In de instellingen kun je tussen drie energiemodus kiezen: performance, proactive of standby. Deze instellingen bepalen hoeveel stroom de camera gebruikt en daarmee bepaald dit hoe lang de camera op de ingebouwde accu kan werken.
In standby-modus verbreekt de camera de netwerkverbinding, ook als de camera via kabel is aangesloten. Je kunt in het slaapschema aangeven wanneer hij wakker moet worden. Het moet volgens mij ook mogelijk zijn de camera met de hand te wekken, er zijn daarvoor hints aanwezig, maar documentatie ontbreekt. Een wake-on-lan versturen terwijl de camera met kabel aangesloten is, werkte in ieder geval niet.
In proactive- en performance-modus blijft de camera via het netwerk bereikbaar. Het verschil is of de camera continu aan het opnemen is, in proactive-modus neemt hij niet op als er geen verbinding met de camera is. Indien de camera bedraad van elektriciteit wordt voorzien, neemt de camera altijd en voortdurend op. Het lijkt erop dat de camera dan automatisch altijd in performance-modus draait.
Hoe dan ook, ongeacht de energiemodus, twee seconden na het inloggen werd het camerabeeld getoond. Dit is snel zat en deze camera reageert dus gewoon snel als hij op een accu’tje werkt. Het is van belang als je bewegingsdetectie configureert. Opnames bij een accu-camera werkt vanzelfsprekend alleen als de camera “kijkt”.
De accucapaciteit lijkt afdoende om een hele nacht lang in proactive modus te kunnen werken. Bijladen via het zonnepaneel gaat prima en snel. Maar zoals bij alle beveiligingscamera’s die met een zonnepaneel bijgeladen worden: een zonnepaneel werkt alleen wanneer deze in direct zonlicht wordt geplaatst. Er zijn daarmee beperkingen op de plekken waar je deze camera effectief kunt gebruiken, als je gebruik wilt maken van het zonnepaneel voor de stroomvoorziening.
Concrete toepassing met Enigma2
Als een concrete toepassing van de professionele functies van de camera, ga ik integratie met andere apparatuur proberen te maken. Ik wil het camerabeeld op mijn televisie zien. Onder mijn televisie heb ik een Vu+ Ultimo 4K staan, een televisieontvanger gebaseerd op Enigma2.
Digitale televisieontvangers gebaseerd op Enigma2 kunnen behalve televisie weergeven ook heel wat meer. Eén van de dingen die ze kunnen zijn webstreams weergeven en die integreren in dezelfde zenderlijst op de afstandsbediening als normale televisiezenders. RTSP is één van de protocollen die daarvoor ondersteund worden, en ook ondersteund door de Annke 4G LTE. Is het mogelijk om de Annke 4G een knopje op de afstandsbediening te geven, zodat we eenvoudig het beeld van de Annke op de televisie kunnen oproepen?
De eerste stap is een gebruiker op de camera aanmaken die beperkte rechten heeft, namelijk het bekijken van het beeld:
Nu moeten we als deze gebruiker het beeld van de camera via RTSP oproepen. Daarvoor hebben we een goede handleiding nodig. Maar bij gebrek daaraan moeten we op internet zoeken. Nu weet je als je een tijdje met Annke camera’s werkt dat Hikvision de eigenlijke fabrikant is en dan is relatief snel te vinden dat alle Hikvision-camera’s de volgende RSTP-url’s gebruiken:
rtsp://gebruikersnaam:wachtwoord@ip_address:554/Streaming/Channels/101/
Even testen met VLC:
Dat werkt! Ik log nu met SSH in op mijn Vu+ Ultimo 4K en maak in de directory /etc/enigma2 het bestand userbouquet.camera.tv aan met de volgende inhoud:
Wat ik hier doe is een zenderlijst met de naam “Camera” aanmaken met één “zender” erin, geheten “Annke 4G Camera”. De regel met #SERVICE erin bevat een service-ID, dat adresseert een zender in Enigma2. Zo’n zender kan op satelliet, kabel e.d. zitten (vandaar al die getallen), maar ook een internetstream zijn. Dit is specifiek de manier om in Enigma2 naar een RTSP-stream te wijzen. Wat ik nu nog moet doen is in het bestand userbouquets.tv mijn nieuwe zenderlijst toevoegen, zodat Enigma2 hem ook kan tonen:
Nu de televisie aanzetten en ik roep de zenderlijsten op. Ik zie dat er tussen alle zenderlijsten inderdaad een zenderlijst “Camera” bestaat, ik selecteer die, kies de ‘zender’ “Annke 4G Camera” en… er is beeld:

Kortom, de Annke 4G leent zich goed voor integratie in externe systemen. Nogmaals, het gebrek een documentatie hindert het gemakt en je bent afhankelijk van informatie die je zelf via niet-officiële kanalen moet vinden om het voor elkaar te krijgen. Jammer.
Voor wie zich afvraagt wat het exacte Hikvision model is, het lijkt er sterk op dat deze Annke camera een omgelabelde Hikvision DS-2XS2T41G0-ID/4G/C04S05 is.
Gebruik via 4G – wel of niet?
Tot nog toe heb ik de camera via bedraad ethernet gebruikt en via bedraad ethernet is de camera prima te gebruiken. Doch de camera wordt verkocht als een draadloze 4G-camera. Na installatie van de simkaart en het invullen van de pincode, hoort de Annke 4G LTE automatisch verbinding met het mobiele netwerk te maken. Dit is mij niet gelukt! Ik heb mijn simkaart van T-Mobile in de camera geplaatst en bij instellingen de door T-Mobile geadviseerde instellingen gebruikt:
De camera slaagt er daarmee niet in een internetverbinding op te zetten. Hij toont via een icoontje dat hij 4G-ontvangst heeft, maar dat is het dan. De camera is niet duidelijk wat nu het probleem is, hij blijft “geen internet” aangeven.
Ook hier zie je dat Annke schromelijk te kort schiet in de documentatie. Er zijn maar een paar mobiele aanbieders in Nederland, een instructie met de instellingen voor elk van deze aanbieders is niet teveel gevraagd. Nu moet ik gokken of het aan mijn instellingen ligt of aan iets anders. Dat de camera niet duidelijk aangeeft wat het probleem is, is ook een duidelijk nadeel van het apparaat. Omdat dit de primaire functie van het apparaat is (het heeft 4G in de naam) moet ik hier behoorlijk punten voor aftrekken.
Ondersteuning 4G
Na nader onderzoek over waarom de camera met 4G niet werkt, gaan we eerst de 4G ondersteuning bekijken. De Annke 4G LTE camera ondersteunt:
Provider | Band | Frequentie (MHz) | Type | Bandbreedte |
KPN | 3 | 1800 | FDD | 20 |
KPN | 7 | 2600 | FDD | 10 |
KPN | 20 | 800 | FDD | 10 |
T-Mobile | 1 | 2100 | FDD | 20 |
T-Mobile | 3 | 1800 | FDD | 20 |
T-Mobile | 38 | 2600 | TDD | 20 |
T-Mobile | 8 | 900 | FDD | 10 |
Tele2 | 7 | 2600 | FDD | 20 |
Tele2 | 20 | 800 | FDD | 10 |
Vodafone | 3 | 2600 | FDD | 20 |
Vodafone | 7 | 1800 | FDD | 10 |
Vodafone | 20 | 800 | FDD | 10 |
Ziggo | 20 | 2600 | FDD | 20 |
Support navraag bij Annke wordt beantwoord met de vraag of we de pincode van de simkaart hebben gehaald… Dat vind ik wel een flinke tekortkoming om zo de camera aan het werk te krijgen. Steelt iemand de simkaart uit de camera, kan deze persoon de simkaart direct misbruiken. Doordat er van afstand geen verbinding meer gemaakt kan worden, moet je als eigenaar/beheerder fysiek naar de camera om te kijken wat er aan de hand is en pas dan zal eventueel misbruik van de simkaart duidelijk worden. De simkaart is wel met een inbussleuteltje beschermd, maar dit is een gewone standaard maat.
Waarom een 4G LTE camera in Nederland?
De 4G-functionaliteit is evenwel een bredere discussie waard, want ik heb vragen bij hoe zinnig dit is in de Nederlandse situatie. Ik kan mij goed voorstellen dat er plaatsen zijn waar geen bedraad internet is en een draadloze camera voordelen biedt. Echter in een land als Nederland hoef je maar een schop in de grond te steken en je komt meerdere glasvezelkabels tegen. Internetdichtheid is hier zeer hoog en je zult nooit ver verwijderd zijn van bedraad internet. Als een draadloze camera gewenst is (het spaart nog steeds het aanleggen van kabels), heeft de eindgebruiker dan liever een camera die via 4G verbinding maakt of via WLAN (Wi-Fi)?
Ik denk dat in Nederland al heel snel het antwoord WLAN is. Namelijk, bij 4G moet je speciaal een mobiel abonnement afsluiten alleen voor de camera. Veel mobiele aanbieders passen CG-NAT toe als beveiliging, maar in beginsel hangt de camera aan het openbare internet en kan dus een publiek IP-adres krijgen. Dit betekent dat de camera van buitenaf toegankelijk is en dit roept allerlei vragen op met hoe goed de software beveiligd is tegen aanvallen vanaf het publieke internet.
Gezien de camera voor gebruik via 4G met de mobiele app moet communiceren, is er ook permanent verbinding met een clouddienst noodzakelijk. Dit roept weer vragen op of de camera van afstand te bedienen valt door de uitbater van de clouddienst.
Gebruik je de camera in je eigen netwerk, bedraad of hypothetisch via WLAN, dan kun je vrij eenvoudig de internetverbinding van de camera blokkeren in je router. Contact maken vanaf buiten je netwerk zou je via VPN mogelijk kunnen maken. Dit is veel veiliger en voor een privacygevoelig apparaat als een camera ook te adviseren. Om deze reden zou ik, zelfs al zou je de camera connectie via 4G internet willen geven, je adviseren beter een router te kopen die een internetverbinding via 4G tot stand brengt. De camera sluit je dan op de router aan. Dit zou naar mijn mening beter en veiliger zijn dan de camera zelf verbinding met een mobiel (4G) netwerk te laten maken. Je kunt dan ook nog die internetverbinding voor meerdere apparaten gebruiken.
Kortom, de 4G-functies van deze camera lijken in ieder geval in onze markt een beetje tussen wal en schip te vallen. Dat betekent niet dat de camera daarmee niet nuttig is, omdat hij prima als bedrade camera te gebruiken is, waarbij je de stroom via het zonnepaneel zou kunnen laten lopen.
Gebruik: Desktop-software
Annke levert ook desktopsoftware om de camera te bedienen, het programma heet “Guarding Vision” en je kunt de camera er zowel mee bedienen als beheren. De applicatie toont een matrix in dimensies die je zelf kunt kiezen waarin je camerabeelden kunt weergeven. Annke levert een versie voor Windows en MacOS, Linuxgebruikers moeten zelf wat anders zoeken. Aan de linkerzijde wordt een lijst met aangemelde camera’s getoond die je naar een cel in de matrix kunt slepen. Hierna wordt het beeld van de camera getoond:
Het is een vrij bruikbare applicatie waar zelfs een vrij degelijke on-line handleiding van is, die met een druk op F1 kan worden opgeroepen.
Gebruik: Mobiele app
Annke heeft ook een mobiele app waarmee je desnoods van ver weg contact met de camera kunt leggen. Over deze mobiele app gaan we snel uitgesproken zijn, want de mobiele app eist dat de camera contact heeft gelegd met cloud gebaseerde servers en gaat altijd via de 4G-verbinding. Sluit je de camera via ethernet aan, dan maakt de camera geen contact met deze servers en kan de app de camera niet vinden.
Omdat het tijdens het testen niet is gelukt de camera via 4G te verbinden, hebben we het gebruik van de mobiele app Annke Vision ook niet verder kunnen testen. Deze app is dezelfde app als die voor de PoE camera’s van Annke gebruikt wordt, dus voor meer informatie kun je onze andere Annke reviews lezen: Spot on Annke.
Verkeersanalyse
Om zeker te zijn dat de camera niet stiekem verbindingen met de cloud maakt, heb ik de camera bedraad via ethernet aangesloten en de internetverbinding van het apparaat gedeblokkeerd. Het apparaat maakte geen verbindingen met servers. Daarmee lijkt het apparaat, zolang je het via het netwerk niet bereikbaar van buiten maakt, veilig te gebruiken in omgevingen waar vrees bestaat voor besturing door vreemden vanaf afstand.
Let wel: dit geldt uitsluitend voor het bedraad aansluiten. Via verbinding via 4G, lijkt het i.v.m. het besturing op afstand via de app, expliciet wel de bedoeling dat het apparaat met externe servers een connectie legt. Het apparaat is dan theoretisch gezien ook van afstand te bedienen vanuit de cloud, door degenen die toegang hebben tot die servers.
Conclusie
Annke heeft slecht over de 4G LTE camera nagedacht. Je wordt als gebruiker met zonder meer lachwekkende documentatie opgezadeld waarmee je een bijzonder complex apparaat dient te configureren en te gebruiken. Ik heb twijfels bij wat het potentieel is van een camera die via mobiel 4G met internet verbindt, voor de Nederlandse markt. Er lijkt ook weinig nagedacht te zijn over het instellen van het mobiele netwerk. Het gebrek aan documentatie hoe de gebruiker de camera moet instellen en in grotere systemen kan integreren is een enorme tekortkoming. Hoe gaat de gebruiker zonder handleiding de totale functionaliteit van zijn apparaat leren kennen?
Want die functionaliteit, die is groot, heel groot. Deze camera heeft het feitelijk allemaal. Ondersteuning van alle netwerkprotocollen die je kunt wensen, uitgebreide netwerkinstellingen en beveiligingsinstelling. De camera geeft een goed en scherp beeld, heeft uitstekend nachtzicht, de bouwkwaliteit is top, het zonnepaneel is lekker handig… In beginsel is alles aanwezig voor een kwaliteitsproduct. Dat gecombineerd met de relatief lage prijs betekent toch dat we de camera niet zo maar aan de kant kunnen schuiven.
Als we camera juist niet zien als een 4G-camera, maar gewoon een bedrade camera met professionele functionaliteit, dan komt de camera heel ver. Na het nodige uitzoekwerk, dat wel. Maar uiteindelijk is het bijvoorbeeld wél gelukt de camera met mijn televisieontvanger te integreren. Dat betekent dat de camera toch een leuk koopje kan zijn.
Pluspunten
- Degelijke bouwkwaliteit
- Handig zonnepaneel voor autonomie
- Camera prima als bedrade camera te gebruiken en eventueel ook bedrade stroomvoorziening
- Zeer instelbaar met uitgebreide netwerkinstellingen
- Mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te maken en rechten toe te kennen.
- Desktopapplicatie en mobiele app beschikbaar
- Ondersteuning van vrijwel alle bekende netwerkprotocollen, waarbij het daadwerkelijk lukt die te gebruiken
Minpunten
- De documentatie is absoluut totaal onaanvaardbaar
- Is zelfstandig inbellen via 4G überhaupt wel nuttig in Nederland?
- Geen specifieke informatie hoe de Nederlandse mobiele netwerken in te stellen
- Het is niet gelukt via 4G verbinding te maken met pincode op de simkaart