Tristar Multi Grill PD-9010 review

Tristar Multi Grill PD-9010

Tristar Multi Grill PD-9010 is een low-budget grill, tosti-ijzer en gourmet bakplaat in één. Van deze multi grill heeft Tristar al vele varianten op de markt gebracht en het apparaat is bij veel (web)winkels te koop. Maar nergens zo goedkoop als bij… Action.

Bestel via

Disclaimer: ik heb het product aangeschaft voor privé gebruik. Dit is geen gesponsorde review. Niet dat het iets uitmaakt, want alle reviews op SpotOnTech zijn even eerlijk en oprecht. Gesponsord of niet.

Intro

In deze korte review wil ik je graag vertellen over dit prima apparaat dat je voor nog geen 25 euro kunt oppikken bij de Action! Ik was op zoek naar een vervanger van mijn tosti apparaat dat beschadigd was geraakt en voor weinig geld is dit een aanrader die meer functies biedt dan je in eerste instantie zou denken.

What’s in the box

Tristar Multi Grill PD-9010 premium look
Tristar Multi Grill PD-9010 ziet er als RVS best premium uit

Om onduidelijke reden had ik 4 handleidingen in de doos. Verder is er alleen piepschuim en de multi grill zelf aanwezig.

Specificaties Tristar Multi Grill PD-9010

 • Grillplaat 27,5 bij 18 cm
 • Vermogen maximaal 1500 Watt
 • Thermostaat-knop
 • Non-stick coating ilag
 • 180 graden openbaar

Uitvoeringen en beschikbaarheid

Er zijn een zeer groot aantal uitvoeringen van nagenoeg hetzelfde apparaat met productcode uiteenlopend van in ieder geval PD-8916 tot PD-9010 voor grotendeels hetzelfde apparaat. Prijzen bij de diverse webshops lopen enorm uiteen met ook zeer uiteenlopende beschrijvingen. Een ding hebben deze uitvoering gemeen en dat is de naam ‘Multi Grill’ met de PD letters voor het getal van 4 cijfers. Dit is een 1500 Watt grilplaat en een draaiknop om het vermogen in te stellen. Bij Action kost de PD-9010 slechts 24,95 euro.

Action heeft nog een tweede uitvoering, die nog iets goedkoper is. Dit is de ‘Contact Grill’ met een grilplaat met een vermogen van 700 of 1000 Watt en alleen een aan- en uitknop. Het grill oppervlak is ook aanzienlijk kleiner dan de ietsje duurdere broer. Ook dit apparaat is bij veel webshops te koop, maar vrijwel nergens zo goedkoop als bij Action. Bij Action kost deze 16,95 euro.

180 graden schakelaar
180 graden schakelaar

Wat beide apparaten gemeen hebben is dat ze een schakelaar hebben waarmee je het apparaat volledig kunt openklappen en beide helft plat leggen. Tristar geeft aan dat je op deze manier een gourmet bakplaat hebt.

Tristar Multi Grill PD-9010 opengeklapt als grote bakplaat
Opengeklapt als grote bakplaat

Er zit een klein gootje aan beide platen om overtollige olie naar een lekbakje af te voeren.

Afvoer
Afvoergootje naar een lekbakje dat in de vaatwasser kan

Ervaringen

Gezien de prijs van nog geen 25 euro heb ik gekozen voor de PD-9010. Dankzij het grotere formaat van de grillplaat is het mogelijk om 2 tosti boterhammen naast elkaar neer te leggen. Voor grote boterhammen zou het kunnen dat het net niet past om 2 naast elkaar neer te leggen.

Ik heb de multi grill niet gebruikt als een gourmet bakplaat. Een kotelet er op grillen kan zeker, dan blijkt dat gootje voor afvoeren van de olie ook wel praktisch. De ILAG non-stick coating werkt redelijk, maar een klein beetje olie werkt beter. Een nadeel is dat de grillplaten niet losgemaakt kunnen worden. Schoonmaken zal dus met keukenpapier of zoiets moeten terwijl de platen aan het apparaat zitten.

Het ontwerp is gericht op boven en onderplaat die op de millimeter nauwkeurig aansluiten. Op zich prima voor iets waar niets tussen komt te liggen. Maareh, dat is het hele idee van een grill: er ligt wel iets tussen. Bij de PD-9010 krijg je effectief dat je tosti aan de kant dicht bij het scharnier geplet wordt als een pannenkoek. Volgens de specificaties heeft de bovenkant een ‘floating lid’, maar de bovenste klep kan alleen iets extra scharnieren. De veren daarop zijn echter zo strak dat ik het nauwelijks floating zou willen noemen.

Floating lid float niet zo
Floating lid float niet zo

De draaiknop voor het vermogen werkt prima, het controle lampje geeft aan wanneer de grillplaat op temperatuur is. Voor de tosti hanteer ik dat als het lampje uit gaat, mijn tosti klaar is (uitgaand van twee bevroren boterhammen en geen voorverwarmen). Ongeveer 4 a 5 minuten. De kaas is net gesmolten, de boterhammen zijn net krokant aan het worden zonder te verbranden. Prima!

Thermostaat
Thermostaat. Altijd op ongeveer 90 procent is prima

Naast het scharnier dat iets meer ruimte had mogen laten heb ik nog een andere klacht: de stroomkabel. Is dit nou echt iets om op te bezuinigen? De stroomkabel is nog geen 70 centimeter.

70 cm is vast genoeg
Korte stroomkabels waren in de uitverkoop

Conclusie

Voor een bedrag nog geen 25 euro kun je hier geen buil aan vallen. Apparaten van 50 euro en meer zijn niet ineens extreem veel beter. Het vermogen van de PD-9010 is goed genoeg, het formaat is goed voor vrijwel alles wat ik als toepassing kan bedenken. Heb je meer ruimte nodig zou je het apparaat kunnen openklappen en wat-je-dan-ook-grillen-wil tussendoor omdraaien. Mijn klachten beperken zich tot de korte stroomkabel en dat de floating lid iets meer ‘floatend’ had mogen zijn. Misschien komt dat laatste vanzelf als de veren iets minder strak worden.

Eindwaardering

Ik durf nog niets te zeggen over duurzaamheid op de lange termijn, maar na een stuk of 6 tosti’s en een kotelet kan ik voor slechts 25 euro kostprijs niet anders zeggen dan dat deze Tristar 5 uit 5 sterren waard is.

Pluspunten

 • Geweldig prijs-kwaliteit verhouding
 • Doet wat het moet doen
 • Instelbare thermostaat
 • 180 graden openbaar voor extra ruimte of- grote bakplaat

Minpunten

 • Extreem korte stroomkabel
 • Floating lid werkt niet zoals ik het zou verwachten
Luna inspecteert alle dozen
Mijn lieve deugniet wil ook even hallo komen zeggen

Als je dan toch bij Action bent, overweeg ook deze zeer handige steelstofzuiger die gelijk als kruimeldief te gebruiken is, voor nog geen 60 euro:

Tristar PD-8929 draadloze steelstofzuiger review prima zuiger van Action

 

Linkjes op deze pagina geven mij (mogelijk) een kleine affiliatie vergoeding. Het kost jou niets extra. Koop dus aub via een van deze linkjes. Dat maakt het mogelijk om deze informatie gratis aan jou aan te blijven bieden.

Onze beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.