SILVERCREST heteluchtfriteuse Lidl airfryer review goedkoop duurkoop

Silvercrest airfryer 1000 Watt

SILVERCREST Kitchen Tools heteluchtfriteuse, oftewel de Lidl airfryer is weggegooid geld. Eigenlijk wil ik er niet veel meer woorden aan besteden dan dat. Bij deze review gaat het specifiek om de 1000 Watt 1.5 liter variant.

(normaal zou hier een linkje staan naar waar je het kan kopen, maar doe maar niet)

Disclaimer: dit product is door mijzelf aangeschaft als een cadeautje voor iemand en ik heb er deze review over geschreven. Niet dat het uitmaakt of een product gesponsord is of niet: altijd is alles wat ik schrijf mijn mening en geen sales-praat. Het product is inmiddels retour.

Intro

SILVERCREST Kitchen Tools is het huismerk van de Lidl. Ik zie best veel positieve reviews over het product, deze heteluchtfriteuse, dus blijkbaar zijn er mensen wel degelijk blij mee. Helaas kan ik het alleen maar sterk afraden dit product aan te schaffen. Dit product heeft de ‘eer’ om het eerste product te zijn dat een 1 ster review krijgt op spotontech.nl.

Silvercrest heteluchtfriteuse is klein en compact
Klein en compact, maar wel vrij groot voor een kookwekker

Heteluchtfriteuse

Hete lucht friteuse? Ja. Eigenlijk is airfryer een merknaam van Philips, maar is het al zo ingeburgerd dat iedereen een heteluchtfriteuse een airfryer noemt.

Ben je op zoek naar een (wel goede) airfryer voor onder de 100 euro? Kijk dan naar de Tefal Easy Fry EY5058, lees mijn review van dit product hier.

What’s in the box

We vinden wat papierbakvulling, documentatie die vrijwel direct door mag naar de papierbak. Een handleiding bij dit zeer simpele apparaat is vrijwel onnodig.

Verder zit er in de lade van de airfryer een verhogend plateau om de luchtcirculatie om de producten te verbeteren voor een beter eindresultaat.

Specificaties SILVERCREST heteluchtfriteuse 1000 W (via lidl.nl)

 • 1000 watt
 • 21,2 x 27,7 x 28,2 cm (l x b x h)
 • inhoud 1.5 liter

Een inhoud van 1.5 liter is te klein om echt iets mee te kunnen doen. Zelfs voor een 1-persoon huishouden. Zie ook ervaringen.

Uitvoeringen

Er zijn meerdere uitvoeren van vrijwel hetzelfde product. Het voornaamste verschil is het vermogen, waarbij er een variant is van 900 Watt en 1400 Watt naast deze 1000 Watt waar we nu naar kijken. De veel te kleine inhoud van 1.5 liter is bij alle uitvoeringen hetzelfde. Daarnaast is er een variant met een digitaal display.

Ervaringen: SILVERCREST heteluchtfriteuse

Bij het uitpakken bekroop me direct al het gevoel dat dit product (veel te) klein is. Volgens opgave van specificaties heeft het product 1.5 liter aan inhoud. Ik heb niet de moeite genomen om na te meten of er 1.5 liter aan water in kan, maar het zal krap zijn als het al past. Ik dacht nog dat dit misschien wel een leuk klein compact productje zou zijn voor een 1-persoonshuishouden. Waar ik deze airfryer ook voor had gekocht: als een cadeau voor een alleenstaande.

Maar zodra ik de lade open trok kreeg ik al het gevoel dat dit een veel te klein product is. Er kan misschien net 1 portie patat in, maar een frikandel past al niet. Een mini croissantje afbakken zal nog lukken, maar een iets grotere zal ook niet gaan passen. Eventuele mini-pizza kun je zeker vergeten om er in te krijgen. Mijn favoriete cappuccino mok is al bijna groter…

Silvercrest dacht 16.5 cm is vast genoeg
Silvercrest dacht 16.5 cm is vast genoeg
Frikandel past nauwelijks in de Silvercrest
Eerste levensbehoefte past nauwelijks

Goed, dan toch nog maar even de SILVERCREST heteluchtfriteuse iets verder bekijken. Een rooster aan de achterkant voor warme lucht, goedkoop plastic overal en 2 draaischijven om de temperatuur en frituurtijd in te stellen. Ik probeer de beide draaischijven te draaien en word al niet veel vrolijker. De schijf om de frituurtijd in te stellen kan maar 1 kant op, niet teruggedraaid worden. Ik had 5 minuten ingesteld. Ok. Stekker in het stopcontact. Temperatuurschijf draaien, een bijna onzichtbaar lampje gaat aan en… Ok, niet al te veel geluid, dat is wel positief.

Silvercrest airfryer status lampje is bijna niet te zien
Ik had hier mijn logo niet op gezet

Uit het rooster aan de achterkant komt zeer warme lucht en al vrij snel komt er ook een soort damp van de bovenkant van de airfryer met een fijne lucht van smeulend plastic. En rook. Huh wat? Aan de bovenkant hoort geen rook vanaf te komen.

Warme lucht rooster met erg hete lucht
Warme lucht rooster met erg hete lucht

Stekker maar direct uit het stopcontact – rook blijft van de bovenkant van de SILVERCREST heteluchtfriteuse afkomen. Ik twijfel even over om de brandblusser erbij te grijpen, maar het lijkt niet erger te worden en vrij snel houdt het product op met roken. Gelukkig had ik de SILVERCREST heteluchtfriteuse voor het raam staan, dus raam open en ventileren maar.

Tot slot wil ik nog even stilstaan bij de schijf om de frituurtijd in te stellen. Het lijkt onmogelijk om een tijd korter dan 4 minuten in te stellen, dan lijkt het product niet aan te gaan. 4 minuten lijkt een minimum. En dit voelt aan en klinkt als het binnenwerk van een kookwekkertje. Inclusief het tik-tik-tik geluid en de ‘ping’ bij het verlopen van de ingestelde tijd. Are you fucking kidding me? Is dit zo gemaakt door iemand met gevoel voor humor, of is dit oprecht zo uitgedacht als een mooie goedkope oplossing? Wat een rommel.

Beschikbaarheid

SILVERCREST heteluchtfriteuses worden alleen bij Lidl verkocht, in de winkel en online via de lidl.nl shop.

Conclusie

Goedkoop is duurkoop. Ok, je hebt een airfryer die mooi klein compact is en niet al te veel kost. Maar er zijn zo enorm veel betere producten te koop voor maar een paar tientjes meer waar je wel echt iets mee kan. SILVERCREST heteluchtfriteuse is echt weggegooid geld. Een product waar ik zelf al ruim anderhalf jaar met plezier gebruik van maak is de Tefal Easy Fry, die inmiddels voor een bedrag tussen de 99 en 119 euro te koop is. Die kan ik van harte aanbevelen, deze Silvercrest absoluut niet.

Inmiddels is het product als retour aangemeld. Deze SILVERCREST heteluchtfriteuse is voor mijn gevoel brandgevaarlijk. Ook als het ding niet in de hens zou vliegen, ook als het smeulende plastic niet standaard is, dan nog is dit ding weggegooid geld. De lade is simpelweg te klein voor de meeste producten. En die kookwekker is een lachertje.

Are you fucking kidding me
Dit is waar het verwarmingselement zit

Eindconclusie

Een unicum, nog geen ander product op deze website heeft deze reviewscore behaald: 1 uit 5 sterren.

(normaal zou hier een linkje staan naar waar je het kan kopen, maar doe maar niet)

Pluspunten

 • Klein, compact

Minpunten

 • Brandgevaarlijk
 • Geur van smeulend plastic
 • Een kookwekker voor je tijd instellen
 • Een kookwekker ping dat je klaar bent
 • De kookwekker lijkt niet korter dan 4 minuten te kunnen
 • Veel te klein om er iets mee te kunnen
 • Weggegooid geld

Linkjes op deze pagina geven mij (mogelijk) een kleine affiliatie vergoeding. Het kost jou niets extra. Koop dus aub via een van deze linkjes. Dat maakt het mogelijk om deze informatie gratis aan jou aan te blijven bieden.

Onze beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.