Hombli Smart Socket WiFi review

Hombli Smart Socket WiFi

De Hombli Smart Socket met WiFi connectie en ingebouwde energiemeter is niet de goedkoopste, maar biedt wel waar voor je geld met een solide aanvoelende bouwkwaliteit. Voor smart plugs geldt vaak “goedkoop, duurkoop”.

Koop via Koop via Amazon of Koop bij

Tuya of Hombli app

Doordat deze slimme stekker onderdeel van de Tuya familie is, kan deze aan de algemene Tuya Smart Life app toegevoegd worden en heb je niet perse de Hombli eigen smart app nodig. De Hombli eigen smart home app werkt met Google Assistant en Alexa, geen Apple Home Kit support.

Even los van alle privacy concerns etc, vind ik het persoonlijk handig om alles in de Tuya app kwijt te kunnen, omdat je dan met 1 app al dit soort minder-belangrijke-smart home producten aan kunt sturen i.p.v. dat je 5+ verschillende appjes nodig hebt. Natuurlijk helpt het als je een Google Home of Nest Hub oid hebt staan om alles aan te sturen, maar dan nog moet je wel al die appjes hebben met allemaal hun losse accounts, etc etc. 1x Tuya Smart Life en klaar. Handig. Ik zie voor een smart socket 0,0 extra functionaliteit in de Hombli app en hou het dus zelf bij de Tuya app. Misschien als je (ook) een beveiligingscamera van Hombli hebt of een slimme ledlamp, dat er dan toegevoegde waarde in zit, maar het lijkt me simpelweg een fork van de Tuya app met Hombli logo.

Formaat

Hombli met vrij slank profiel
Vrij slank profiel, knop aan de zijkant

De Hombli smart socket is net smal genoeg om niet 2 sockets in de verlengdoos kwijt te raken. Maar 2 strak naast elkaar gaat niet passen als ze direct naast elkaar zouden moeten komen. De plek van de aan/uit knop zit op de zijkant, wat misschien onhandig kan zijn, afhankelijk van jouw gebruik. In mijn geval kan het allemaal omdat de verlengdoos alle stekkers onder een hoek heeft zitten, maar het is wel even iets om rekening mee te houden.

Gebruik

Ik gebruik de plug om op afstand mijn computer aan/uit te kunnen doen, zodat ik dan met remote desktop er eventueel mee kan verbinden. En handmatig gebruik ik de aan/uit knop ook voor het aanzetten van de pc, zodat ik niet ergens onder het bureau op een (net iets te klein) power knopje op de computerkast hoef te drukken. Tot slot kan ik in de gaten houden of iemand gebruik maakt van de computer als ik in de Smart Life app kijk naar de stroomstatus (On/Off).

De energiemeter update elke paar seconden, dus niet per seconde, maar dit is goed genoeg. De meting lijkt accuraat, vergelijkbaar met de waarden die een ander merk smart socket doorgaf. Ook de energiemeter functioneert ‘gewoon’ in de Tuya app.

De Tuya app maakt op afstand mogelijk:
– aan/uit
– energiemeting (huidig verbruik, verleden totaal van een dag of maand)
– timer (aftellen wanneer de plug weer uit gaat)
– planning met aan/uit (per dag, tijdsperiode)

Smart Life app screenshot

Bijgaand wat screenshots van de Tuya Smart Life app en de Hombli Smart Socket Wifi.

 

Tuya Smart Life app
Tuya Smart Life home scherm

 

Tuya Smart Life aan uit
Detail scherm van het apparaat

Je ziet de status van de plug, aan of uit en je kan hier aan <-> uit wijzigen. Verder kun je doorklikken naar de energiemeter of een planning aan de slimme stekker hangen.

 

Tuya Smart Life energieverbruik
Energieverbruik nu

Als je op ‘september’ klikt krijg je een overzicht per dag van het geregistreerde verbruik.

 

Tuya Smart Life aftel timer
Timer. Aftellen hoe lang de plug aan blijft.

 

Tuya Smart Life Planning
Planning

De planning kan per dag ingesteld worden, op welke dagen en op welk tijdstip gaat de plug aan en wanneer weer uit.

Beschikbaarheid via Bol.com

Via Bol.com zijn er meerdere soorten slimme stekkers van Hombli te koop. Je vindt een overzichtje hier.

Wil je 1 stekker kopen dan kun je deze via deze link bij Bol.com kopen:

Op het moment van schrijven betaal je voor 1 slimme stekker 23 euro. Er is ook een setje van 3 te koop voor de prijs van anderhalf! Dat is natuurlijk een veel betere deal. Of die deal nog steeds geldt op het moment dat jij dit leest zie je hier:

Conclusie

De Hombli Smart Socket met WiFi is een prima slimme stekker. De mogelijkheid om de Tuya Smart Life of de eigen Hombli app te gebruiken is fijn, zodat je een totale wildgroei aan appjes op mobiele apparaat (smartphone/tablet) kunt voorkomen. De ingebouwde energiemeter is handig en lijkt zeer accuraat. Prima stekker voor nog geen 20 euro. 5 uit 5.

Koop via Koop via Amazonof Koop bij

Toevoeging: Inmiddels hebben we ook de Outdoor variant mogen testen, waarbij we de eigen Hombli app hebben gebruikt. Lees onze ervaringen hier: Hombli Smart Outdoor Socket review.

Pluspunten

  • Energiemeter
  • Google Assistant / smart home integratie
  • Tuya Smart Life app
  • Vrij slank profiel

Minpunten

  • Vierkant profiel misschien net iets te groot
  • Alleen 2.4GHz WiFi (i.v.m. Tuya)
Onze beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.