Hombli Smart Outdoor Socket WiFi review

Hombli Smart Outdoor Socket

De Hombli Smart Outdoor Socket met WiFi connectie en ingebouwde energiemeter kan natuurlijk ook binnen gebruikt worden, maar is bedoelt om de vochtigheid van ‘buiten’ te weerstaan. Eindelijk een smart socket die langdurig tegen vocht kan. Behalve voor buiten (outdoor), zou je deze plug ook in de badkamer kunnen gebruiken.

Koop via Koop via Amazon

What’s in the box

Whats in the box
Wat zit er in het doosje

Heel schokkend veel zit er niet in het doosje, zoals je zou mogen verwachten bij een smart plug: plug zelf, mini handleiding en wat wettelijk verplichte vulling voor de papierbak documentatie.

Outdoor plug uiterlijk

De Outdoor Socket is het broertje-voor-buiten van de reguliere Smart Socket die ik eerder heb kunnen reviewen (Hombli Smart Socket WiFi review). Qua afmetingen en uiterlijk zijn de beide pluggen vrijwel gelijk, alleen de afwerking van de Outdoor is meer gericht op het weerstaan van vocht. De aan/uit-knop en status LED is daarom verstopt onder een flexibel stukje rubber en er is een afdekklep bovenop aanwezig om de contactpunten tegen vocht te beschermen.  Het rubber is grijs, in combinatie met de zwarte plug krijg je een soort two-tone uiterlijk. Ik vind het er mooi uitzien.

Hombli Outdoor design
Stemmig zwart en grijs

Zoals de reguliere (indoor) variant is deze outdoor variant ook van solide aanvoelende bouwkwaliteit. Het rubber van het klepje is wel dun en bij heel frequent gebruik zal er ongetwijfeld een keer slijtage ontstaan. Niet het komende jaar, maar ergens, een keer, ongetwijfeld.

Specificaties Hombli Smart Outdoor Socket (via Hombli)

 • IP44 waterdicht
 • 2.4 GHz WiFi
 • tot 16 ampere voor 3680 watt maximale (piek) belasting
 • energiemeter ingebouwd
 • Smart voice control van Alexa, Google Assistant en Siri
Doosje
Zijkant van het doosje
Hombli apparaat gevonden
Hombli app meldt nieuw gevonden apparaat

Hombli app, Tuya familie

De producten van Hombli die ik tot zover heb gezien maken allemaal gebruik van de Tuya protocollen en zijn compatible met het Smart Life platform. Dat geldt ook voor deze Smart Outdoor Socket. Je kan ervoor kiezen deze ook via de Tuya Smart Life app toe te voegen en te gebruiken, zonder de eigen Hombli smart home app te gebruiken.

Het is natuurlijk handig om alles via 1 app aan te kunnen sturen; ik heb er nu echter voor gekozen om de eigen Hombli app (Google Play) te gebruiken, omdat ik meerdere Hombli producten in gebruik ga nemen – waaronder ook de Doorbell 2 en Smart LED Strip (review hier). En mocht je contact met Hombli support willen opnemen, dat werkt ideaal via het berichtencenter in de app! Hombli reageert binnen 1 werkdag, erg netjes.

Hombli smart home app werkt met Google Assistant en Alexa, er is geen Apple Home Kit support (wel Siri shortcuts). Het is heel duidelijk een kopie, een zogeheten fork, van de Tuya Smart Life app met Hombli logo en huisstijl.

Een voordeel boven de algemene Smart Life app is dat de app alle echte Hombli producten in zich heeft en algemene bewoordingen van het product: alles is net wat makkelijker te vinden. En alles is in het Nederlands beschikbaar. Dit is een pluspunt t.o.v. de Tuya Smart Life app, Hombli heeft alles vertaald. Je kan er ook voor kiezen om andere Tuya producten in de Hombli app toe te voegen en afscheid te nemen van de Smart Life app.

In mijn geval werd de Outdoor Socket bij het openen van de app direct gevonden als nieuw apparaat en was het toevoegen slechts een paar klikken werk. Alternatief als dat niet werkt is de powerknop een paar seconden inhouden en handmatig zoeken in de (Hombli of Tuya Smart Life -) app.

De Hombli app vraagt je of je de status van je apparaten naar Hombli wilt sturen. Je kan hier ‘nee’ op antwoorden. Dat is iets wat je in de originele Tuya Smart Life app niet kunt kiezen (voor zover ik me herinner…). Dat zal het “GDPR compliant” statement van Hombli zijn.

Hombli app Apparaten delen

Delen van apparaten, met familie of slimme assistenten

Via het Helpcentrum kun je contact met Hombli klantenservice opnemen. Handig! Hombli reageert doorgaans binnen 1 werkdag.

Scenarios
Scenario’s maken

Net als de normale binnenshuis ‘indoor’ variant (Hombli Smart Socket WiFi review) heeft de ‘outdoor’ ook een ingebouwde energiemeter. Die lijkt vrij accuraat. Handig om eindelijk eens te meten hoeveel energie die feestverlichting verbruikt als die de hele nacht aan is. Met de app is ook in te plannen wanneer de socket automatisch aan of uit moet gaan.

Energiemeter
Energiemeter in de Hombli app

Conclusie

De Hombli Smart Outdoor Socket brengt ons een smart plug optie voor buiten, maar met de IP44 rating kan deze ook in de badkamer gebruikt worden. Nee je moet de socket niet permanent (en ook niet even…) volledig onder water gebruiken, maar dit is een smart socket die tegen vocht kan. Denk dan aan gebruik onder een open overkapping of nabij een bad of douche in de badkamer.

Het is jammer dat er alleen 2,4GHz Wifi ondersteuning is en het toch wel erg dunne stukje rubber aan het klepje kost gezamenlijk een halve ster: 4.5 uit 5 sterren.

Koop via Koop via Amazon

Pluspunten

 • Energiemeter
 • Smart home integratie met Google Assistant en Alexa (en met beperkingen, ook Siri)
 • Werkt ook met de algemene Tuya Smart Life app, of in de Hombli app kun je al je andere Tuya producten toevoegen
 • Hombli app geheel in het Nederlands
 • Eindelijk een smart socket die tegen vocht kan
 • Kwaliteit

Minpunten

 • Uitsluitend 2,4GHz WiFi
 • Klepje is wat aan de dunne kant

 

Onze beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.