Hombli 5 meter lange flexibele Smart LED Strip review

Hombli’s Smart LED Strip is een 5 meter flexibele lichtslang van dimbare slimme RGB verlichting met een Wi-Fi connectie. Hierdoor is er geen smart home hub nodig om de light strip te kunnen bedienen. De bediening gaat gemakkelijk via de Hombli app. Zowel dimmen als alle kleuren van de regenboog zijn direct in te stellen, of kunnen via een tijdschema of scenes worden geactiveerd. Natuurlijk is integratie met smart home platformen ook mogelijk.

Koop via

What’s in the box

Hombli Smart LED strip in de doos
Wat zit er in de doos

In de doos is de 5 meter flexibele Smart LED Strip aanwezig op een rol, een schakelmodule en stroomadapter. Verder is er een simpel boekje dat verwijst naar het downloaden van de Hombli app en een vochtvreter zakje.

Specificaties Hombli Smart LED Strip (via Hombli.com)

30 LED per meter
30 LED per meter
 • 5 meter flexibele Smart LED Strip
 • Lengte is aanpasbaar
 • Instelbaar op één van 16 miljoen kleuren
 • IP65 spatwaterdicht (maar let op, zie onder)
 • Wi-Fi, dus geen aparte hub nodig
 • 30 LED per meter
 • 12V, 2A adapter 24W
 • Stembediening met Google Assistant & Alexa en ook via Siri Shortcuts
 • Data hosting op Amazon in Duitsland (AVG en GDPR-compliant)

De 5 meter lange strip is op de achterkant voorzien van een plakstrip.

Stroomadapter
12v 2A

Aan het uiteinde c.q. begin van de LED strip is een 25 cm kabel bevestigd die naar de schakelmodule loopt. Vanuit de schakelmodule loopt een 25 cm kabel naar de stroomadapter. Aan de 12V 2A stroomadapter zit nog een 125 cm stroomkabel. De plug is een standaard 12V plug. Om de stroomkabel te verlengen kan er daarom een normale 12V male/female verlengkabel gebruikt worden.

IP65 Spatwaterdicht, maar…

Het zachte en flexibele rubber is spatwaterdicht. Dit wil zeggen dat het niet erg is als de strip met LEDs vochtig wordt. Je kan de strip veilig in de keuken of zelfs de badkamer gebruiken en in theorie zelfs buiten. De schakelmodule en stroomadapter zijn niet waterdicht, de waardering IP65 (spatwaterdicht) geldt voor de strip. Zolang de schakelmodule en adapter droog gehouden worden, zou de strip buiten gebruikt kunnen worden.

Wanneer je de strip echter op maat zou knippen, dan is het rubber niet meer geheel waterdicht en verliest dit geknipte uiteinde de waterdichtheid. Bij de bouwmarkt zijn daar wel oplossingen voor te koop. Denk bijvoorbeeld aan de gel die je in een lasdoos/kabeldoos voor onder de grond stopt die daarna hard wordt en geheel waterdicht is.

Accessoires

Bij andere merken zijn er voor de LED strips accessoires te koop om de strip te verlengen, of eventueel na het doorknippen weer opnieuw met elkaar te verbinden. Op dit moment (april 2022) heeft Hombli echter geen accessoires voor de LED strip beschikbaar.

De 5 meter flexibele Smart LED Strip is dus waar je het mee moet doen en alleen korter maken is een optie. Heb je meer afstand nodig zal je een 2e LED strip moeten aanschaffen. Met het instellen van Scenes is het mogelijk om beide tegelijk aan te sturen.

Knus
Indirect licht vanuit de open keuken

Schakelmodule

Een smart LED strip is natuurlijk bedoelt om te gebruiken in combinatie met een smart home, een slimme assistent of via een app. Maar soms wil je je gewoon een fysieke knop of schakelaar kunnen indrukken. Gelukkig kan dat met de schakelmodule van de Hombli smart LED strip.

Schakelmodule
Schakelmodule met aan-knop en scene switch

De ronde knop heeft een dubbele functie. Als de strip niet is ingeschakeld is dit de aan-knop. Zodra de strip aan is, kan met deze knop tussen een aantal kleuren worden gewisseld (rood, blauw, groen, etc). Aan het einde van het rijtje kleuren is er een functie die langzaam automatisch alle kleuren bij langs gaat.

Mijn persoonlijke favoriet is die laatste functie. Het wisselen van de kleuren is op een prettige, lage snelheid ingesteld.

Wel vind ik dat hier een verbeterpunt van toepassing is. De aan-knop doet letterlijk enkel dat: aan, er is geen uitknop. Om de strip uit te kunnen doen is het gebruik van de app of een slimme assistent noodzakelijk, of een externe smart home schakelaar.

Update: door de aan-knop snel 2x in te drukken gaat de strip uit! Dank voor de tip @Frank.

Hombli of Tuya app

Hombli app homepage
Hombli app homepage

De Hombli app (Google Play) is zeer gebruiksvriendelijk en compleet in het Nederlands vertaald. Eventueel is het mogelijk de LED strip te gebruiken met de standaard Tuya Smart Life app, of je kan al je Tuya apparaten in de Hombli app toevoegen.

In mijn review van de Hombli Smart Socket Wi-Fi heb ik het gebruik van de Tuya Smart Life app beschreven. Recent heb ik ook de Outdoor Socket variant kunnen reviewen waar ik de Hombli app gebruikte. Voor de Smart LED strip heb ik opnieuw de Hombli app gebruikt. Alles wat ik beschrijf is echter ook met de Tuya Smart Life app mogelijk.

Smart LED Strip

Met de app is de functionaliteit makkelijk te automatiseren, zodat de strip automatisch aan/uitgaat op een gekozen tijdstip, volgens een timer, met zonsondergang of op basis van een andere zelf te bedenken conditie.

instellen kleur of scene
Kleur of scene instellen

Vanaf de homepage is het direct mogelijk om een van de apparaten uit of aan te doen. Vanaf de detailpagina van de Smart LED Strip is dat natuurlijk ook mogelijk. Verder kan de kleur en helderheid ingesteld worden. Daarnaast is het mogelijk om een timer of planning in te stellen.

Smart functies
Planning instellen en herhaalinstellingen. Of het instellen van de timer na hoeveel tijd de strip uitgaat.

De smart home producten van Hombli zijn compatibel met de Google Assistant en Alexa en de slimme speakers waar deze bij horen. De scenes kunnen aan Siri Shortcuts worden toegekend, maar niet direct gekoppeld aan HomeKit.

Conclusie

De Hombli slimme LED strip is een prima product tegen een relatief lage prijs. Spijtig is dat op de schakelmodule geen fysieke uitknop aanwezig is en er geen additionele accessoires beschikbaar zijn om de 5 meter flexibele Smart LED Strip uit te breiden.

Met 5 meter zullen de meeste gebruikers echter al wel tevreden zijn. En het is mogelijk om meerdere LED strips als 1 apparaat aan te sturen door ze als scenes met elkaar te verbinden in de Hombli app.

Ook knus kleurtje
16 miljoen kleuren

Gezien de goede bouwkwaliteit en beschikbaarheid van alle mogelijke gewenste features in de prima app, is mijn conclusie dat de Hombli smart LED strip 5 uit 5 sterren verdient.

Koop via

Pluspunten

 • Smart home integratie met Google Assistant en Alexa (en Siri via Shortcuts)
 • Werkt met de algemene Tuya Smart Life app
 • … of in de Hombli app je andere Tuya producten toevoegen
 • Hombli app geheel in het Nederlands
 • 5 meter flexibele Smart LED Strip
 • Kwaliteit
 • IP65, dus ook buiten te gebruiken

Minpunten

 • Uitsluitend 2,4GHz Wi-Fi
 • Geen accessoires beschikbaar
 • Na op maat knippen niet meer IP65
Onze beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.