Trotec en Ecosun infrarood paneel elektrische verwarming review

Trotec TIH 300 S

De Trotec TIH 300 S en Fenix Ecosun 100 zijn beide een klein infrarood paneel, ideaal als een elektrische verwarming voor bij of onder een bureau. In de reviews leggen we ook uit wat de voor- en nadelen van een infraroodkachel zijn.

Eerder hadden we de reviews van beide panelen in 1 post samengevoegd (gepubliceerd 26 september). Die hebben we opgesplitst, met meer details in elke review.

Naast deze beide infraroodkachel reviews hebben we ook de Eurom Alutherm 2500 convectorkachel als elektrische verwarming gereviewd.

Ecosun versus Trotec infrarood paneel elektrische verwarming

Beide panelen zijn vergelijkbaar in prijs. Op moment van dit schrijven kosten beide infrarood panelen 109 euro. Daar houden de overeenkomsten wel mee op. Verschillen zijn er des te meer.

Een voordeel van de Trotec is dat het paneel afgemonteerd in de doos zit en daarmee meer geschikt voor de gemiddelde consument. Wat ik bedoel is dat er een stroomstekker aan zit; stekker in het stopcontact en je hebt warmte. De muurbeugel is voorgemonteerd. Er is geen aan/uit schakelaar.

Op de Fenix Ecosun is ook geen schakelaar aanwezig. Je krijgt enkel een stroomdraad met blote koperdraadjes aan het einde (+, – en aarde). Een gewone (geaarde!!) stekker eraan schroeven kost weinig moeite en zou iedereen moeten kunnen, maar dat maakt de Trotec wel net iets vriendelijker in het (onmiddellijke) gebruik. Niet iedereen zal een losse stekker in voorraad hebben.

De stekker aan de Trotec is echter ‘gegoten’, dus kan niet ‘even’ verwijdert worden voor gemakkelijker montage aan de wand. Het andere uiteinde van de stroomdraad kan ook niet maar zo losgehaald worden. Een klein voordeel dat Trotec heeft is dat de stroomdraad 1,9 meter lang is, waarbij de Fenix Ecosun het moet doen met 1,5 meter.

Belangrijker zijn de verschillen in het vermogen en de gebruikte materialen. De Trotec TIH 300 S is verzinkt met een aluminium frame en heeft een maximaal vermogen van 300 Watt. Echter zoals we in de review ontdekken is het dichter bij 280 Watt. De Fenix Ecosun heeft 100 Watt als maximum vermogen en komt daar wel heel dicht bij in de buurt. Het gebruikte materiaal is aluminium met hierop een ‘Thermocrystal coating’ korrel structuur van granol bedoeld speciaal voor plafondverwarming.

Beiden zijn in de badkamer te gebruiken.

Beschikbaarheid

Bestellen kan via Bol.com:

Of via Amazon:

Voetjes om de panelen staand te gebruiken worden bij beide niet meegeleverd en zijn los te bestellen. In het geval van Trotec zijn de kosten net geen 20 euro. Helaas zijn deze nergens voorradig en pas verwacht vanaf eind oktober (EAN 4052138011744). Wandmontage of aan het plafond is sowieso de veiligere optie door de enigszins fragiele aard van het product.

Mochten de voetjes wel leverbaar zijn, dan kan aanschaffen via Bol.com:

Review links

Meer details van elke infrarood-verwarmingsplaat in de reviews:

 

Onze beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.