Hazel Quinn Toaster vintage design broodrooster review

Hazel Quinn Toaster

Toaster (model XKL001) van Hazel Quinn is een vintage 70’s ontwerp broodrooster met ontdooi en verwarm stand. Het retro design zou ik willen omschrijven als een geslaagd fashion statement. Verzending naar Nederland is gratis!

Koop rechtstreeks via Koop via Hazel Quinn

Disclaimer: dit product hebben wij ter beschikking gekregen om te testen en deze review te schrijven. Ik mag echter schrijven wat ik wil. Alles is dan ook echt mijn eigen mening, zonder opgelegde beperkingen.

What’s in the box

Wat zit er in de doos
Wat zit er in de doos?

Bij de retro design broodrooster zijn geen accessoires nodig, alleen een ingebouwde kruimellade. Een korte handleiding die de standen ontdooi en verwarm beschrijft maakt de inhoud compleet.

Hazel Quinn

Hazel Quinn is een nieuw merk dat designer keukenapparatuur maakt met een vintage of retro look. Momenteel zijn er 2 producten te verkrijgen: deze retro design broodrooster en een waterkoker (review hier: Electric Kettle) met vergelijkbaar ontwerp. Andere producten worden op korte termijn toegevoegd zoals een vruchtenpers en later volgt een koffiezetapparaat.

Net als bij de eerder gereviewde waterkoker is het retro design in mint groen heel opvallend. Hazel Quinn omschrijven het design als “hoogwaardige keukenapparatuur die een perfecte mix is van moderne prestaties en vintage sfeer” met “rondingen en kleuren geïnspireerd door keukens van de jaren 70”.

Dat resulteert in een “uniek ontwerp dat zowel frisse als nostalgische gevoelens oproept”. Momenteel kan er nog uitsluitend voor het retro groen gekozen worden, maar zodra er meer apparaten aan het product gamma worden toegevoegd, zal ook aan het kleuren gamma gewerkt worden. Op korte termijn zal een limited edition serie beschikbaar komen die beschilderd is door de Braziliaanse kunstenaar Eduardo Recife. De beschildering zal op een retro-bruin kleurtje aangebracht worden.

Retro design broodrooster

Het bovenste deel van de broodrooster is van metaal en geleid de warmte. Het mint groene deel wordt warm, maar niet te heet. Het zilverkleurige deel is direct verbonden met het rooster en wordt erg heet.

De onderste paar centimeter en de gehele bodem is van BPA-vrij kunststof en heeft een isolerende werking. In de bodem is een kruimellade verwerkt om gemakkelijker de broodrooster te kunnen reinigen. Het is ook mogelijk om de stroomkabel op te rollen in deze bodem.

Niet alleen het product is met weinig plastic gefabriceerd, ook de verpakking is vrijwel vrij van plastic met slechts 1 plastic zak om de broodrooster hygiënisch te kunnen verzenden. Verder is er alleen papier en karton gebruikt.

Oprolbaar snoer
De onderzijde met ruimte om het snoer in op te rollen

Specificaties (via Hazel Quinn)

 • 800 watt
 • Voedselveilig roestvrij metaal
 • BPA-vrij kunststof
 • Gewicht: 1.2 kg
 •  Afmetingen in mm: 274 lengte 184 breedte 194 hoogte
 • Maximale dikte brood: 3,8 cm

Ervaringen

Het gebruik van de broodrooster is zoals je zou mogen verwachten. Het rooster is snel warm en verwarmd gelijkmatig. Met de temperatuurregelaar kan de intensiteit en duur van het roosteren ingesteld worden van 1 tot 6. Op stand 6 zal dit een bijna verkoolde boterham opleveren. Stand 2 geeft naar mijn mening het beste resultaat met een luchtig en bros boterhammetje, zonder verkoolde buitenkant. De knop van de regelaar had wat meer solide mogen aanvoelen.

Door de ontdooistand erbij te activeren zal het verwarmen wat langer duren en in eerste instantie gericht zijn op ontdooien, voordat de intensiteit tot roosteren wordt opgevoerd. Enkel het ontdooien van brood, zonder iets te roosteren, is niet echt mogelijk. Natuurlijk is er op stand 1 nauwelijks sprake van roosteren; dus ontdooien en op laagste stand roosteren geeft wel bijna dat effect. Het brood voelt dan toch iets bros en geroosterd aan. Persoonlijk ervaar ik dat echter als een plus en niet iets negatiefs.

Indien roosteren echt ongewenst is en alleen het ontdooien het doel, dan zal je zelf op het knopje voor onderbreken moeten drukken op het moment van gewenst resultaat.

De opwarmen stand, of her-verwarmen, heb ik niet uitgeprobeerd. Ik zie niet echt een nut of toepassing. Het lijkt een wat minder intensieve stand van roosteren te geven.

Waar te koop?

Deze prachtige vintage retro design broodrooster is het makkelijkste rechtstreeks te koop via de officiële website en kost 59,99 dollar (dezelfde prijs als de waterkoker!). Klik je op de PayPal Express check-out knop, dan zal je een prijs te zien krijgen van 59,33 EUR met gratis verzenden naar Nederland!

De Hazel Quinn keukenfamilie:

Er is een set van de waterkoker en toaster samen te koop tegen een gereduceerd tarief van ongeveer 99 euro incl gratis verzenden (ipv net geen 120 euro voor beiden los).

Een setje - de Toaster en Kettle
Een setje: Toaster en Kettle (screenshot van Hazel Quinn website)

Conclusie

Deze ‘2-slice toaster’ brengt mij terug naar de 80’s. Mijn ouders hadden een fel oranje broodrooster met wat donkerbruin en witte elementen. Ik heb er heel wat boterhammen in geroosterd. De bevroren boterham smeren met chocoladepasta en wat extra hagelslag er bij op als mijn ouders niet opletten en dan snel in de broodrooster. Een boterham met gesmolten chocolade. Oh, heerlijk.

Ik zou niet snel deze broodrooster los aanschaffen, maar vooral in combinatie met de vintage fluitketel is de combinatie van deze twee mint groene keukenapparaten een geslaagd fashion statement in de keuken.

Koop rechtstreeks via Koop via Hazel Quinn

Pluspunten

 • Heerlijk retro design
 • Plastic-arm ontwerp en verpakking
 • Snoer kan in de bodem worden opgerold
 • Defrost (ontdooi) stand
 • Verwarm (opwarm) stand

Minpunten

 • Vrij kort snoer van 70 cm
 • Temperatuurregelaar voelt niet heel solide
Onze beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.