Hazel Quinn Electric Kettle retro design waterkoker review

Hazel Quinn Electric Kettle

De Electric Kettle (model XSH001) van Hazel Quinn is een waterkoker met een heerlijk 70’s ontwerp, als een oude fluitketel. Deze retro design waterkoker is tegelijk heel modern. Met de temperatuursensor wordt het mogelijk om de witte, groene thee of kruidenthee op de perfecte temperatuur te zetten en tegelijk je potentieel saaie keuken van een echte eyecatcher te voorzien. Nu met gratis verzenden… !

Koop rechtstreeks via Koop via Hazel Quinn

Disclaimer: dit product hebben wij ter beschikking gekregen om te testen en deze review te schrijven. Ik mag echter schrijven wat ik wil. Alles is dan ook echt mijn eigen mening, zonder opgelegde beperkingen.

Hazel Quinn

Hazel Quinn is een nieuw merk dat designer keukenapparatuur maakt met een vintage of retro look. Momenteel zijn er 2 producten te verkrijgen: deze retro design waterkoker en een toaster met vergelijkbaar ontwerp (review hier: Hazel Quinn Toaster). Andere producten worden op korte termijn toegevoegd zoals een vruchtenpers en later een koffiezetapparaat. De eerste waar we bij SpotOnTech onze handen aan kunnen verwarmen is de Electric Kettle.

What’s in the box

Wat zit er in de doos
Wat zit er in de doos?

Er zitten geen onverwachte dingen in de doos, alleen het kalkfilter is misschien opvallend. Natuurlijk is de waterkoker met retro design zelf heel opvallend te noemen.

Retro design waterkoker

Wat direct in het oog springt bij deze waterkoker is het retro design in mint groen. Zoals Hazel Quinn het zelf omschrijven: “hoogwaardige keukenapparatuur die een perfecte mix is van moderne prestaties en vintage sfeer” met “rondingen en kleuren geïnspireerd door keukens van de jaren 70”.

Dat resulteert in een “uniek ontwerp dat zowel frisse als nostalgische gevoelens oproept”. Momenteel kan er nog uitsluitend voor het retro groen gekozen worden, maar zodra er meer apparaten aan het product gamma worden toegevoegd, zal ook aan het kleuren gamma gewerkt worden.

Voetje
XSH001 voet met mogelijk het oprollen van de kabel

Dat er is nagedacht over het ontwerp zie je ook terug in de voet. De kabel kan hier binnenin worden opgerold om de overtollige lengte niet onnodig over het werkblad van de keuken te laten rondslingeren.

Het enige nadeel van deze waterkoker is iets wat de ouderwetse fluitketel ook had: een warme buitenkant. Bij de vintage fluitketel zou de gebruiker letterlijk de vingers branden; hier is dat net 1 stap minder. Maar alsnog: erg warm, zeker wel. Het handvat is van BPA-vrij kunststof, en ook de dop is geïsoleerd. Hier zijn geen problemen met warme onderdelen.

Temperatuursensor

Naast het opvallende retro design van de Electric Kettle valt ook de thermometer op. Mijn eerste gedachte was ‘leuke gimmick’, maar al snel is deze mening blijvend veranderd in positieve zin. De temperatuur van het water weten is zeer nuttig.

Voor wie regelmatig kruidenthee zet, of graag groene of witte thee mag drinken, zal het bekend zijn dat je eigenlijk alleen zwarte thee op 100 graden wilt laten trekken. Vooral witte thee bijvoorbeeld zal erg bitter gaan smaken als je deze met kokendheet water zet. Dit komt doordat de diverse stofjes in de theemelange bij hogere temperaturen oplossen. Bij de lichtere theesoorten is dit al bij lagere temperaturen en dat kan in bitterheid resulteren.

Voor wie dit nieuws is: witte thee zet je tussen de 70 en 80 graden, groene thee 75 a 85 graden en zwarte thee tussen de 90 en 100 graden. Voor kruidenthee ligt dit aan de samenstelling, maar grofweg 80 graden is een veilige keus als er geen speciale instructie is meegeleverd.

Thermometer
Een sensor om de temperatuur te meten

Premium waterkokers, d.w.z. 100+ euro voor een waterkoker, zijn vaak voorzien van meerdere temperatuurstanden. Dat is onder andere om een juiste temperatuur voor de thee te verkrijgen.

Capaciteit en vermogen

Door de moderne techniek en het kegelronde ontwerp met aan de onderkant een groter oppervlak, is de snelheid van verwarming van het water zo’n 20% sneller dan mijn eigen (kunststof) waterkoker. Ondanks dat beide hetzelfde vermogen van 2200 Watt hebben. Ook de capaciteit is vrijwel gelijk met ongeveer 1,7 liter. Mijn eigen waterkoker heeft net onder de 5 minuten nodig om het water tot 100 graden te brengen. De Hazel Quinn Electric Kettle doet dezelfde hoeveelheid water in krap 4 minuten.

Specificaties (via Hazel Quinn)

 • 1.7l
 • 2200 watt
 • Thermometer
 • Voedselveilig roestvrij staal
 • BPA-vrij kunststof
 • Strix mechanisme
vintage modern
Vintage en modern

Waar te koop?

Deze prachtige waterkoker met retro design is te koop via de officiële website en kost 59,99 dollar. Helaas zijn er nog geen Hazel Quinn producten via Amazon.nl te bestellen. Nederland volgt later dit jaar, nadat eerst Italië en Frankrijk zijn verovert. De currency converter bovenin de pagina werkt momenteel niet, deze zal op korte termijn ook in orde gemaakt worden. Klik je op de PayPal Express check-out knop, dan zal je een prijs te zien krijgen van 59,33 EUR met gratis verzenden naar Nederland!

De Hazel Quinn keukenfamilie:

Er is een set van de waterkoker en toaster samen te koop tegen een gereduceerd tarief van ongeveer 99 euro incl gratis verzenden (ipv net geen 120 euro voor beiden los).

Een setje - de Toaster en Kettle
Een setje: Toaster en Kettle (screenshot van Hazel Quinn website)

Conclusie

Kleine handige dingen als dat er bij het ontwerp is nagedacht om de kabel in de voet te kunnen oprollen, maakt wat mij betreft een serieus verschil. Net als het toevoegen van de thermometer. Hazel Quinn heeft een premium product in de markt gezet, voor een zeer acceptabele prijs. De vintage fluitketel inspiratie in mint groen spreekt mij persoonlijke enorm aan en ik vind deze waterkoker met retro design zeker geslaagd.

Het enige waar ik een half sterretje voor aftrek is dat de buitenkant van het product wel erg warm wordt. Met kleine grijpgrage kinderhandjes in de keuken misschien niet het meest fijn. Aan de andere kant is kokendheet water over diezelfde handjes nog minder wenselijk. Dan is de warme buitenkant misschien wel een goede waarschuwing.

Koop rechtstreeks via Koop via Hazel Quinn

Pluspunten

 • Heerlijk retro design
 • Moderne fluitketel
 • Plastic-arm ontwerp en verpakking
 • Thermometer
 • Kabel kan in de voet worden opgerold

Minpunten

 • Buitenkant wordt erg warm

 

Onze beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.