LG DSP7 soundbar met draadloze sub woofer review

LG DSP7

LG DSP7 soundbar is in 1 woord geweldig. Eerder heb ik een soundbar gehad van een ander merk die op bijna alle vlakken teleurstelde en ik was dan ook wat twijfelend over deze. Maar bij deze is eigenlijk alles in orde en dan meer.

Formaat, draadloze sub woofer en bluetooth

De soundbar is groot; met een lengte van 1 meter (en 2 millimeter) breed. Je hebt daarmee eigenlijk een center speaker en 2 ‘gewone’ speakers in een lange balk. Daarnaast is er een draadloze sub woofer, die alleen een stroomstekker heeft. De sub woofer heeft een los pairing knopje om die te koppelen aan de soundbar, maar dat bleek in mijn geval niet nodig. Stroomkabel in de soundbar en sub woofer, LG SoundBar app downloaden om te kunnen koppelen met Bluetooth en ik had direct de muziek via mijn computer op de LG. Wat een geluid!
Ik heb geen enkele issues met de draadloze sub woofer meegemaakt, ondanks vrij veel wifi netwerken.

DSP7 in de verpakking
Flinke doos

Design

Maar, even terug naar het begin. Verpakking: klein puzzeltje, maar dan ook wel echt slim gedaan met heel weinig plastic. Wat direct opvalt is het design: prachtig! Mooie antraciet stof, met een vrij standaard zwarte kunststof behuizing. De knoppen zijn weggewerkt aan de bovenkant in de stof en het display aan de voorkant is ook weggewerkt achter de stof – maar wat wordt weergegeven is wel goed zichtbaar. Persoonlijk vind ik de antraciet stof heel erg mooi en goed gekozen zodat je een soort two-tone krijgt, maar dat is natuurlijk wel persoonlijk. Minder geslaagd vind ik de hoogglans afstandsbediening. Dat gaat ongetwijfeld snel krassen.

 

DSP7 design
Prachtig two-tone design, maar dat blijft een persoonlijke voorkeur

Geluid en pre-sets

Het belangrijkste is natuurlijk het geluid, dat is super. Zeer mooi donker/vol geluid, lage tonen hebben een goed bereik en ook hoge tonen ronduit prima. Het is wel aan te raden de instelling zelf te veranderen naar bijvoorbeeld Music pre-set als je de soundbar daarvoor gebruikt. De soundbar heeft verschillende pre-sets voor geluidsweergave, die ook echt werken en goed verschil maken. Vooral Music en Sport zijn echt perfect voor waar ze voor bedoelt zijn – en dat heb ik bij veel andere audio apparaten wel anders meegemaakt. DTS Virtual X is ook top, Cinema lijkt vooral aandacht aan de center speaker te geven. Game en Bass Blast vind ik wat minder geslaagd. Bij de ene pre-set heb je wat meer een surround sound dan bij de andere instelling; maar je hebt altijd een kamer vullend geluid.

App

De LG Soundbar app werkt top, ik vind het een echte toevoeging. Het is niet perse nodig om instellingen te wijzigen. Ik heb via de app de sub woofer een +1 niveau gegeven om net iets meer bass te krijgen; later ontdekte ik dat het ook via het instellingen knopje op de afstandsbediening kan. Andere geavanceerde instellingen zijn om bijvoorbeeld geluidssynchronisatie te doen als je bijvoorbeeld een oude tv of zo hebt waar je problemen hebt met het gelijk lopen van beeld en geluid. Zou niet nodig moeten zijn, maar tof dat het kan – alleen via de app. En ook alleen met de app kun je “night time” aanzetten om de intensiteitsverschillen te beperken.

Max dB?

De soundbar lijkt wel gemaximaliseerd te zijn voor hoe hard deze kan via bijvoorbeeld bluetooth. Bij voluit aan, vind ik de soundbar eigenlijk helemaal niet TE luid. Er is geen standje “de buren pesten”. Nou ja, de sub woofer vol bass aanzetten gaat zeker je buren niet bevallen, maar je kan er nog wel naast zitten zonder direct een gehoorbeschadiging op te lopen. En het geluid vervormd zeker NIET bij deze stand.

Als bluetooth speaker

Als een bluetooth speaker vind ik de soundbar ook briljant. Er is auto-start zodra er een geluidsbron is en je een actieve bluetooth koppeling hebt (kan aan/uitgezet worden).
De soundbar heeft een HDMI ARC aansluiting en zorg ook dat je deze gebruikt voor de aansluiting op je TV anders ga je problemen hebben. Voordeel van HDMI ARC is dat je ook je afstandsbediening van de TV kan gebruiken voor harder/zachter zetten van de soundbar.
Wat wel raar is, bij bluetooth werkt dat dan niet helemaal goed. Met de afstandsbediening kun je de soundbar wel zachter zetten, maar niet weer harder. Misschien is dat een beperking van bluetooth, maar ik heb het nog nooit eerder gezien op deze manier.

Minder top

Al met al een tof apparaat. Helemaal perfect is natuurlijk niets, dus ik heb wel een paar punten waar ik minder blij mee ben. Er zijn standaard beugels meegeleverd voor een muurbevestiging (of bevestiging aan sommige televisiearmen als je veel geluk hebt), maar doordat de knoppen op de soundbar zelf bovenop geplaatst zijn wil het zeggen dat je de soundbar niet strak onder tegen de tv kunt plaatsen als je die (ook) aan de muur hebt hangen – tenzij je het accepteert dat je de knoppen op de soundbar zelf niet kunt gebruiken en altijd met afstandsbediening of app de soundbar bedienen gaat.

Kleine monsters

Aan de andere kant, als je de soundbar (zoals ik) bovenop een kast hebt gelegd en je hebt een klein viervoetig monstertje met staart rondlopen…. die kan dus ook over je soundbar wandelen of er zelfs bovenop gaan liggen. En dan ineens is je soundbar uit. Of aan. Of van input verandert, waarop misschien je TV wel automatisch ook aangaat als je HDMI zo is ingesteld. Dat kan een partij irritant zijn!

DSP7 ook bruikbaar als kattenmand
De soundsbar is goedgekeurd… als kattenmand (gelukkig niet als krabpaal)

(niet) Automatisch uit

Zoals boven genoemd gaat de soundbar automatisch aan bij een bluetooth connectie, wat handig is, maar ik mis eigenlijk een automatische uit-functie. Ik heb in de afgelopen tijd al meerdere keren gemerkt dat ik vergat de soundbar uit te doen nadat de muziek afgelopen (of uitgezet) was. Maar de soundbar gaat dus niet weer automatisch uit als er lange tijd geen muziek afgespeeld wordt. Een paar keer was de soundbar wel ineens uit, dan leek het wel automatisch te zijn gebeurd – maar veel vaker bleef de soundbar aan. Ik heb er nog geen patroon in kunnen ontdekken. Ik heb in ieder geval nog geen instelling gevonden na hoeveel tijd aan inactiviteit de soundbar zichzelf moet uitschakelen. Dat vind ik een groot gemis.

Geen WiFi

De DSP7 heeft geen WiFi (iets wat zn duurdere broertjes wel hebben), dus streamen, Spotify Connect, etc, dat heb je allemaal niet. Maar met bijna overal wel bluetooth op aanwezig, ik mis het persoonlijk niet.

Optical

Wel netjes van LG is dat er een optische kabel meegeleverd wordt. Ideaal voor koppelen met andere bronnen dan je TV. Maar de optische kabel erin drukken was niet zo gemakkelijk als ik van andere gewend ben; het is onder een wat onhandige hoek de kabel erin drukken en dan ook echt doordrukken – iets wat je met een optische kabel misschien liever niet te hard doet :) Maar dat moet in dit geval dus wel… ? Je zou kunnen overwegen de kabels alvast aan de soundbar te koppelen voordat je de soundbar aan de muur ophangt.

Eindconclusie

LG DSP7 is een prima soundbar en biedt wat mij betreft zeker waar voor het geld.

Koop via Koop via Amazon

Pluspunten

 • Prachtig design
 • Top geluid en goede pre-set instellingen
 • App die ook echt wat toevoegt
 • Bluetooth speaker
 • Draadloze sub woofer

Minpunten

 • Geen (goede?) auto shutoff
 • Bluetooth volume kan niet harder via afstandsbediening
 • Afstandsbediening heeft een deel hoogglans
 • Maximaal aantal dB als output vermogen?
 • Geen WiFi
 • Geen Spotify Connect
Onze beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.