Reolink Solar Panel review zonnepaneel voor accu camera’s

Reolink Solar Panel

Het Reolink Solar Panel zonnepaneel helpt met het permanent opgeladen houden van een Reolink beveiligingscamera-met-accu. Voor de geheel draadloze accu-wifi camera’s, of de 4G accu camera’s is zo’n zonnepaneel een must-have.

Koop bij Reolink Koop via Koop via Amazon

Disclaimer: we hebben dit Solar Panel van Reolink ter beschikking gekregen om deze review te schrijven. Echter zonder beperkingen; dus alles wat ik schrijf is echt mijn mening en geen sales-praat.

What’s in the box

In de doos
What’s in the box?

Het Solar Panel zelf, voorzien van een 4 meter lange micro-USB kabel, verplichte overbodige documentatie, template voor het boren van gaten en ophangbeugel.

Waarom een zonnepaneel gebruiken bij je accu beveiligingscamera?

Natuurlijk heeft een zonnepaneel geen nut als je beveiligingscamera niet voorzien is van een accu. Beveiligingscamera’s met een accu moeten met enige regelmaat (tussen de 1 en 4 maanden) opnieuw opgeladen worden. Op dat moment is er geen beveiligingscamera actief. En zeg nou eerlijk, hoe lang denk je dat het duurt voordat je het vergeet om de camera op te laden en er een niet-actieve camera aan de gevel hangt?

Low battery
Dit wil je niet al te vaak zien

Hoe lang de accu van een camera in de praktijk het kan uithouden is afhankelijk van hoeveel beweging er is in het zicht van de camera. Bij elke bewegingsdetectie wordt de camera wakker gemaakt en begint deze met opnemen van beeld. Met het zonnepaneel verbonden met de camera bleef de acculading bij ons vrij stabiel boven de 95%.

Hierbij is het belangrijk dat er zonlicht rechtstreeks op het paneel valt. Plaats het zonnepaneeltje niet aan de schaduwkant van het huis of onder een grote boom. Het werkt wel een beetje, maar fatsoenlijk bijladen wordt het dan niet. De accu van de camera zal alsnog langzaam leeglopen. Aan de andere kant verleng je de accuduur misschien wel tot een half jaar met het zonnepaneel in de half-schaduw. Gezien de kosten van onder de 30 euro is dat het misschien zelfs alsnog wel waard.

Reolink Argus-serie en Go PT-serie

Deze review is tot stand gekomen tijdens het testen van de Argus 3 Pro, waarmee we het Reolink Solar Panel hadden verbonden (review hier: Reolink Argus 3 Pro). De Argus-serie beveiligingscamera’s van Reolink zijn allemaal voorzien van een accu en wifi en daarmee volledig draadloos.

Recent hebben we de Reolink Go PT 4G camera kunnen testen (review volgt binnenkort), die ook voorzien is van een accu. Hierbij hebben we opnieuw dit zonnepaneeltje gebruikt. De ervaringen zijn geheel gelijk als met de Argus 3 Pro. Een zonnepaneeltje is een must-have als je een beveiligingscamera met accu gebruikt.

Specs (via Reolink.com)

Stroom geleverd door het zonnepaneeltje:

  • 5V of 6V DC
  • 3,2 Watt
  • 530 mA piek belasting

Ip65 (spat)waterdicht.

Afmetingen:

Reolink Solar Panel -afmetingen
De afmetingen van het zonnepaneel

Conclusie

In combinatie met een accu/batterij beveiligingscamera wil je absoluut een zonnepaneeltje. Dit voorkomt dat je elke maand of twee aan je gevel bezig om de accu van de camera opnieuw te kunnen opladen. Het zonnepaneeltje werkt alleen betrouwbaar met direct zonlicht. De hele dag in de schaduw zal de accu te weinig bijladen.

Verder is de bouwkwaliteit van het paneeltje prima en de lange kabel is niet op bespaart.

Een must-have bij de Reolink accu-wifi en 4G accu camera’s. 5 uit 5 sterren.

Koop bij Reolink Koop via Koop via Amazon

Pluspunten

  • Accu camera opladen met zonnepaneel
  • Compatible met Reolink Argus en PT Go-series
  • Lange (USB) kabel 4 meter
  • Er is een zwarte variant die kost 1 euro minder

Minpunten

  • Micro-USB (hoewel begrijpelijk i.v.m. compatibiliteit met oudere camera’s)
Onze beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.