Annke JXH001 junction box Review

Annke JXH001 junction box

De Annke JXH001 junction box is een montage box voor Annke beveiligingscamera’s zoals de Annke C800 Turret en Bullet. Hiermee kan een beveiligingscamera makkelijk worden opgehangen en ook de draden mooi(er) weggewerkt. Het grootste voordeel van de JXH001 is dat die voor zowel Turret als Dome als Bullet-stijl beveiligingscamera’s van Annke bruikbaar is.

Koop rechtstreeks via Annke

Junction Box – montage box

Een Junction Box, of ook soms wel Deep Base genoemd, of aftakdoos of montage box is helaas voor iedere fabrikant uniek. Dit komt omdat bijna elke fabrikant de beveiligingscamera’s voorziet van een eigen base met net op een iets andere plek de schroefgaatjes. Je zult dus helaas verschillende montageboxen moeten aanschaffen voor verschillende merken camera’s.

Annke is compatible met Hikvision, dus ik vermoed (maar kan het helaas niet bewijzen) dat ook de junction box compatible zal zijn. Een groot voordeel van deze Annke JXH001 is dat die bruikbaar is voor zowel de Bullet-stijl camera’s als de Turret en Dome uitvoeringen. Montage box van andere fabrikanten zijn soms ook nog specifiek per uitvoering van de camera.

JXH001 en C800 van Annke
De Annke C800 turret bovenop de JXH001 montage box

Deze junction box werkt prima met de Annke C800 serie Turret, de I91BM. Hier op de foto nog niet vastgeschroefd – de Turret bedekt de binnenste witte cirkel tot op de millimeter. De junction box is van goede kwaliteit. Stevig, vrij zwaar, goed afgewerkt en met handig ‘ophang’ kabeltje voor montage. Het is een aluminium geheel, geen scherpe randjes of zoiets. Prima product.

JXH001 en C800 van Annke
De Annke C800 hangt aan een kabeltje onder JXH001 junction box

Dat ophang kabeltje lijkt op het eerste oog misschien niet zo heel relevant, maar als je de doos ergens boven je hoofd moet ophangen en je de kabeltjes van de camera aan het verbinden bent, je komt altijd een hand te kort. Dan is dat kabeltje een ideale hulp.

JXH001 afmetingen
Annke JXH001 junction box afmetingen

In vergelijking met montage box van andere merken is deze Annke JXH001 ‘enorm’ groot. Waar andere merken exact onder hun Turret passen en eigenlijk een geheel vormen; deze JXH001 is een bredere opbouw voor de C800 Turret en is zo’n 2 cm breder in de diagonaal (dus 1 cm extra rondom).
De extra ruimte is echter wel handig, het voorkomt veel ‘gepiel’ in een net iets te kleine ruimte. Je hebt ruim voldoende ruimte om de kabels weg te werken.

JXH001 heeft ruimte genoeg
Annke JXH001 heeft ruimte genoeg om comfortabel in te werken

Ik gebruik de waterdichte ‘seal’ voor de netwerkkabel om het gat in de montagedoos te blokkeren, zodat dit niet het nieuwe onderkomen van familie spin en co wordt.

Je kan overigens de kabels ook door het midden naar boven laten gaan ipv via de zijkant. De wartel kan van de zijkant afgeschroefd worden en degene die midden bovenop zit kun je naar de zijkant verplaatsen om de zijkant waterdicht + stofdicht af te dichten.

Annke C800 met JXH001 hangt
Annke C800 hangt netjes onder de JXH001

De Annke JXH001 kost slechts 21 euro, vergelijk je dit met concurrerende merken die ruim 30 euro of nog meer kosten, dan maakt dat deze JXH001 een prima deal.

Je kan natuurlijk ook een IP55/IP65 lasdoos/kabeldoos bij de bouwmarkt kopen voor 5 euro 😉 Het voordeel van een junction box als deze is dat je de camera er onder kunt monteren en het met een aluminium geheel een nette en betrouwbare afwerking geeft.

Koop rechtstreeks via Annke

Pluspunten

  • Robuust
  • Groot
  • Zowel voor Bullet als Dome/Turret

Minpunten

  • Misschien iets te groot?
Onze beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.